Goud en brons op het BK Aflossingen!

BRUSSEL | 14/09/2024

DAG 1 – BK Aflossingen

We maakten ons op voor een tweeluik van de Belgische aflossingskampioenschappen. Toen een paar maanden geleden het nieuws kwam dat de 4x 400m gelopen werd op de Memorial Van Damme was het niet moeilijk om de teams te vormen. De clubgeest kwam weer boven drijven en ook alle uitgevlogen ” kuikens ” keerden met plezier terug naar het clubnest. Hartverwarmend om te zien.

Iedereen had er zin in ook al had de damesploeg het niet getroffen met de reeks waarin we geplaatst werden. Dan maar alles geven en gebruikmaken van de sfeer in het stadion en de teamgeest onderling. En dan kan veel … zoals de volgende 2 reeksen onder druk zetten en vanuit de C-reeks het podium behalen. Brons werd het in 3’48″33. Voor wie graag ook de individuele tijden weet: Anaïs Van Snick (58″67) – Marie Bilo (58″85) – Laure Bilo (56″02) en Ilana Hanssens (54″79). Bedankt ook aan reserve Yitske Walrave om het team te steunen.

Bij de heren een nog jonger team aan de start en in een wedstrijd waar veel Tornados meelopen met hun clubs sta je dan voor een moeilijke opdracht. Maar wat een sterke wedstrijd zagen we van onze jonge ploeg – Hun reeks wisten ze te winnen en werden uiteindelijk mooi 8ste in dit sterke deelnemersveld. Jaron De Vriese wist als startloper niet goed wat te verwachten- ging de laatste 100m wel nog vlot gaan. Ja dus, met een split van 47″86 bewees hij dat hij ook op de 400m heel wat in zijn mars heeft. Hij gaf de stok door aan Mateo Bogaert die nog wat voorzichtig startte maar na 150m goed op dreef kwam en de eerste plaats bleef vasthouden (52″54). Dries Van Schuylenbergh (49″48) bouwde de voorsprong wat verder uit en stuurde Killian Mersseman met een mooie voorsprong op pad. Voor Killian een eerste wedstrijd dit zomerseizoen maar met zijn 47″82 is hij duidelijk helemaal terug. Hun eindtijd was 3’17″69. Proficiat en hier ook een dankjewel aan de reserve Jorre Hanssens.

OORDEGEM | 15/09/2024

DAG 2 – BK Aflossingen

Na een voor velen wat korte nacht, was het tijd voor dag 2 van het BK aflossingen. Deze keer werden we verwacht in Oordegem. Het was een eerste wedstrijd op de nieuwe piste en deze bewees direct dat ze snel is.

Bij de Cadetten dames op de 4x 100 m kwamen Renske Van Den Abbeel – Lika Leyman – Margot Vandewattyne en Kiara De Smet aan de start in reeks 2. Ze werden hierin mooi 2de in 51″35. Maar helaas zagen we wel wat traantjes want in de 3de reeks werd zeer hard gelopen en zo werd het een 9de plek voor onze youngsters. Maar ze mogen zeker terugkijken op een mooi seizoen! Bij de Scholieren zagen we 4 dames met een missie Cato Chiers – Julie Bastil – Marte Chiers en Camille De Clercq, ze misten net de selectie voor de Memorial en wilden hier bewijzen dat ze daar wel hadden kunnen staan. In de eerste reeks snelden ze naar 50″26, ruim 7 tienden sneller dan op het PK , wat hen een 8ste plaats bezorgde. In de finale gingen ze er vol voor vanuit baan 1 maar de laatste aflossing liep wat minder vlot – het bleef bij die 8ste plaats maar we zagen 4 blije gezichten – top van deze 4 eerstejaars Scholieren. De Scholieren heren kwamen aan de start van de 4x 100 m en dat was best speciaal te noemen want de helft van de ploeg maakte dit jaar de sprong naar competitie vanuit de recreatieve werking. Treasure Itotoh – Pepijn Lauwers – Amaury Verzele en Emile Vanhove liepen naar 45″57. Maar ze hadden wel zin in meer en dus liepen ze even later ook de 4x 200m AC – Pepijn werd vervangen door Lander Vanneste – ze liepen naar 1″37″30. En dan zagen we de atleten van de 4x 400m gisteren terug – deze keer voor de 4x 400m mixed. Er liepen er dus maar 4 maar ik telde er toch meer (bedankt Dries, Jorre en Marie). Jaron De Vriese bewees dat ook een 2de 400 op één weekend geen probleem is en snelde naar een split van 47″5. Ook Laure Bilo knalde nog eens naar 56″00, Killian Mersseman liep naar een goede 48″6 en Ilana Hanssens schudde nog een 54″4 uit haar benen. Ze wonnen de reeks in 3’27″02 en verpulverden het clubrecord. De op papier snelste reeks kwam niet in de buurt van deze tijd en dus werd het een Belgische titel voor dit kwartet.

En met dit BK valt voor de meeste atleten het doek over het seizoen 2024. Enkel het PK meerkamp volgt nog eind deze maand.

Wat een mooi jaar werd het weer – bedankt voor de inzet, de vriendschap, de teamgeest en dikke merci ook aan de supporters!!

Verslag: Ilse Van Nerom