KASV Oudenaarde
U bevindt zich hier: Home | WK Eugene 2014 |Brouwerij Roman

AA-drink

Be.wan IT solutions

KBC Bank en Verzekeringen

Jartazi Professional Teamwear

Europabank

Meubelklik.be

Alle karweien Van Snick Filip

Running Gent

Go Sport

Uw sponsoring hier?

WK junioren Eugene (22-27/07/2014)

zondag 27 juli 2014
De allerlaatste dag! 's Voormiddags eens iets langer uitslapen en dan de valies al beginnen maken. 's Middags ben ik met Laurens eens naar de Tracktown pizza geweest, en daar een medium pizza besteld... Die pizza was nu net iets groter dan verwacht... , ik vraag me af wat een large pizza dan wel niet moet zijn... In de namiddag zijn we nog gaan kijken naar de laatste wedstrijden van dit WK, waar Sarah Missine als enige Belgische nog moest lopen in de finale van de 100m horden! Na de wedstrijd nog even een groepsfoto maken en dan naar de barbecue, die eigenlijk niet superveel voorstelt, maar toch lekker en leuk was.
Om 20u begon het afscheidsfeestje, dat eigenlijk echt een superfeest werd! Superveel ambiance en alle wereldkampioenen die daar ook rondlopen, 't is ook eens iets anders dan op een doorsnee fuif.

Spijtig dat het WK er al opzit, 12 dagen in de Verenigde staten gezeten, 6 dagen WK, het vloog allemaal voorbij! Het was een fantastische ervaring, onbeschrijflijk zelf! Hopelijk kan ik volgend jaar ook naar het EK beloften in Tallinn. Ik ga er in elk geval serieus voor trainen, en vooral: vanaf nu altijd even gezond leven als de voorbije 2 maanden, want ik heb ondertussen wel goed gemerkt dat het wel degelijk helpt om de prestaties te verbeteren!
Ik wil ook nog alle supporters bedanken voor de steun en aanmoediging, alle begeleiders die mee waren (en dan vooral de kinesist Davy, om me zoveel te helpen), de trainer van de 4x400m Serge Moreaux en nog maar eens mijn eigen trainster, Audrey Baguet, voor alle (soms verschrikkelijk lastige) maar meestal wel erg leuke trainingen, zonder jou zou ik hier nooit gestaan hebben!

 

zaterdag 26 juli 2014
Eindelijk is het zover!! Binnen enkele uren loop ik de belangrijkste wedstrijd in heel mijn leven!! Om 7u ben ik al opgestaan om vroeg genoeg te eten, zodat ik weer niet misselijk word voor de wedstrijd, zoals zoveel. Ik heb extreem veel stress. Al van na het eten tot 13u staat mijn koptelefoon op, met de muziek zo luid mogelijk, om mijn stress een beetje proberen binnen de perken te houden, maar zelfs al die afleiding helpt me amper te ontstressen! Mijn voet nog laten intapen voor ik begin met de opwarming, dan beginnen loslopen, stretchen, loopoefeningen en versnellingen. Spikes aan, nog enkele wissels doen met de stok en ik ben er klaar voor! We moeten maar liefst 40 minuten op voorhand in de eerste oproepkamer zijn (waar we niets meer kunnen doen, behalve onze nummers aandoen). Blijkbaar moeten we met de naamnummer vooraan lopen, maar die ben ik (typisch weer voor mij natuurlijk) in de kamer vergeten! Gelukkig konden ze daar ter plekke blijkbaar nieuwe nummers maken, dus na tien minuutjes was het al in orde. "BEL" nummer aan, naamnummer aan, spikes aan, ik kan er aan beginnen!
Hierna worden we nog naar de tweede oproepkamer gebracht, zo'n 15 a 20 minuutjes voor de wedstrijd, waar we nog enkele versnellingen kunnen doen, en de beennummers op de broek kunnen plakken. Iedereen moet mooi in een rijtje zitten op volgorde van de aflossing en de Laatste loper van Australië en Trinidad en Tobago (de wereldkampioen junioren) wensen me nog succes voor de wedstrijd. Nog steeds met veel te veel stress kom ik dan op de piste. Nu is het echt, ik kan niet meer terug! De wedstrijd liep helemaal niet zo goed als in Mannheim, maar iedereen heeft toch alles gegeven wat hij kon, dus dat vind ik het belangrijkste. Ik krijg als voorlaatste van de reeks de stok van Asamti, en kan de wereldkampioen toch nog 150m achter mij houden. Ik finish even later dan in 3.12.57. Oorspronkelijk serieus teleurgesteld met de tijd, maar nadien was ik toch nog tevreden. De lange reis, de warmte, de 9 uur tijdsverschil etc. zullen er ook wel niet zo goed aan hebben gedaan, dus al bij al valt het allemaal wel nog mee. Even erna nog een truitje van Australië proberen regelen en dan enkele uurtjes rusten!
   

 

vrijdag 25 juli 2014
Na wat langer te slapen ben ik tegen 11uur naar de piste getrokken om voor Sarah te supporteren en een groot uur later voor Aurèle! Beiden hebben zich makkelijk gekwalificeerd voor de halve finale morgen. In de namiddag moest Nenah nog de halve finale 400m horden lopen, maar helaas heeft ze de finale niet gehaald.
Voor de rest heb ik vandaag amper iets gedaan behalve op mijn kamer geweest en gerust, aangezien ik morgen (eindelijk) mag lopen! Op Belgische tijd loop ik zondag om 00u35 's nachts, dat is om 15u35 hier in de VS. Wie wil kijken kan normaal gezien volgend op eurosport 2 dacht ik, of als je zeker wil zijn dat het werkt op deze link: http://www.watchathletics.com/schedule/watchlive/1241

Tot morgen!

 

donderdag 24 juli 2014
Vandaag begint de dag nog altijd redelijk koud en grijs... het regent al niet meer dus het is al iets. Vandaag heb ik een beetje de fotograaf uitgehangen. Charlotte liep als eerste deze morgen de 3.000m steeple, maar is spijtig genoeg niet geplaatst voor de finale. Vlak daarna begon Ben met het polsstokspringen, maar ook hij had niet zoveel geluk en kon zich ook niet plaatsen voor de finale. Hierna kwam de zon er al snel door en was het veel aangenamer.
In de namiddag deed ik mijn laatste training. De training verliep supervlot en de wissels gingen ook goed, dus de wedstrijd mag stilaan toch beginnen komen.
's Avonds kwamen er geen belgen meer in actie, maar zijn we toch gaan kijken, want er waren wel nog enkele leuke finales, waaronder de 110h, 1.500m en het kogelstoten waar een Nederlander zilver haalde.

Vandaag eens vroeg gaan slapen, aangezien de tweede nacht voor de wedstrijd de belangrijkste is.
Slaapwel!
      
   

 

woensdag 23 juli 2014
Hallo,

Vandaag is het echt slecht weer, regen en koud, een beetje zoals we in België gewoon zijn. In de voormiddag zijn we gaan kijken naar de ochtendsessie, maar daar was snelwandelen aan de gang, dus dat was niet zo interessant, verder kwamen Noor en Benjamin in actie in de meerkamp 's voormiddags.
Kort na de middag heb ik (eindelijk) terug met spikes mogen lopen, en dat zonder pijn, dus ik zal hoogstwaarschijnlijk toch meelopen zaterdag :) ( oef!) het bleef spijtig genoeg wel nog de hele dag serieus regenen. Als we terug kwamen even snel douchen en dan gaan kijken naar de laatste nummers van de meerkamp, naar het hamerslingeren van Vanessa (waar ze een Belgisch record heeft gegooid) en naar de spannende finales van de 100m. Benjamin heeft supersterk gelopen en was allereerste in de 1.500m en Noor had ook haar reeks gewonnen van de afsluitende 800m van haar meerkamp! Door het slechte weer heb ik maar weinig foto's genomen vandaag, maar ik heb wel al een medaille van dit WK in mijn handen gehad ondertussen, die van Nadine Visser (brons op de meerkamp).

Groetjes,
Simon
   
   

 

dinsdag 22 juli 2014
Vandaag is het de eerste dag van het Wk! Benjamin en Vincent kwamen in actie op de tienkamp, Noor op de zevenkamp, Margaux bij het polsstok en Vanessa in het hamerslingeren. Deze voormiddag regende het even, maar het klaarde al snel weer op.
's Namiddags ben ik gaan trainen op de trainingspiste 15 minuutjes hiervandaan en ik mocht eindelijk terug goed doorlopen, eindelijk terug een goed gevoel en zo goed als geen pijn. Daarna even een ijsbadje genomen bij Hayward Field en nog wat gesocialized met een hoop buitenlanders.
's Avonds was het de openingsceremonie, waar alle vlaggen (zo'n 175) op de piste werden gedragen en direct daarna was er de 10.000m. Als afsluiter was er nog een vrouw van Ecuador die onterecht gediskwalificeerd was in de reeksen van de 100m, dus ze mocht hem opnieuw doen op haar eentje, maar ze heeft wel een indrukwekkende tijd gelopen en mag dus door naar de halve finales. Heel raar om zo iemand alleen een 100m te zien lopen, maar ja 't is Amerika dus alles kan.

Tot morgen!
   

 

maandag 21 juli 2014
Vandaag ben ik jarig! Ik had gedacht dat bijna niemand dit zou weten, maar ik kwam nogal bedrogen uit daarmee... Ik deed mijn deur open en er lagen overal ballonnetjes en mijn deur hing er vol mee. Er was om 9 uur zelfs een speciale teammeeting georganiseerd met de Belgische delegatie voor mijn verjaardag, waar ik een lint kreeg waarop stond dat ik jarig was, en een gigantische kaart van de hele bende. Daarna ben ik gaan trainen, voor de eerste keer terug mogen versnellen... (ik had vrijdag mijn voet omgeslagen) dus ik zie het weer helemaal zitten :D
In de namiddag zijn we opnieuw naar Hayward Field geweest, want men kon er startblokken oefenen en er was dus veel volk. Je kon ook voor het eerst in de tribune en de camera's en schermen staan al op het veld voor de wedstrijd zelf! Als je helemaal bovenaan de tribune staat, is het uitzicht ronduit indrukwekkend! Het valt me ook meer en meer op hoe vriendelijk iedereen is als je met zo een pasje van het wk overal rondloopt. We probeerden ook binnen te gaan in het American football stadium van de University of Oregon met maar liefst 50.000 zitjes... en dit voor een universiteitsstadion... maar we konden spijtig genoeg nergens binnen.
's Avonds zijn we nog even naar een lokale Starbucks geweest met enkele Nederlanders en dan was het tijd om te slapen!

Slaapwel!
   
   
   

 

vrijdag 18 juli 2014
Hey,

Gisteren na bijna 24 uur onderweg geweest te zijn eindelijk aangekomen in Eugene. Het is echt een zotte organisatie. Vandaag zo wat de buurt van de universiteit verkend en naar Hayward Field geweest om wat los te lopen. Gent is echt niets tegen Eugene, alles is hier zo groot en groots en alle universiteitsgebouwen liggen tussen de natuur en de parkjes. Hayward Field is ook superindrukwekkend en qua organisatie kan het niet beter, nog beter dan in Rieti vorig jaar. Daarnet massage gekregen en ijsbad.

Groetjes,
Simon
   
   

 

INFO- IAAF-website
- LOC-website
- Programma Belgen