KASV Oudenaarde
U bevindt zich hier: Home | Nieuwsarchief 2017  
Nieuwsarchief 2017
za. 30 december 2017   Veldloop Ertvelde
  ERTVELDE -
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 30 december 2017   Indoormeeting STAX
  GENT -
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 26 december 2017   Indoormeeting RCG
  GENT -
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 23 december 2017   Indoormeeting VITA
  GENT - Op de eerste indoormeeting van het seizoen was de opkomst van KASVO-atleten nog eerder beperkt. Dit zal komende dinsdag al helemaal anders zijn wanneer de meeste atleten hun indoorseizoen zullen starten.
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 17 december 2017   Veldloop Berlare
  BERLARE -
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 3 december 2017   Memorial Valentien De Smet
  OUDENAARDE - De 89ste editie van onze veldloop kon rekenen op 923 aankomsten vanaf benjamins tot en met masters. De overwinningen bij de senioren gingen dit jaar naar Hanne Verbruggen/VITA bij de dames en Jennen Mortier/RCG bij de heren. Fien Schelfhout/ASVO en Ruben Verheyden/EA waren de snelste junioren en bij de masters waren Veerle Dendoncker/DEIN en Henk Vandermeersch/AVR de laureaten. De korte cross werd gewonnen door Pieter Claus/EA.

Alle foto's (ook van de podia) staan nu online (06/12).

In naam van ons Valentien, moeke Martine en mezelf wil ik iedereen bedanken die op de een of andere manier heeft bijgedragen om van de 9de Memorial Valentien De Smet een groot succes te maken. Dankzij de inzet van jullie allemaal kunnen wij terugblikken op een zeer geslaagde editie. Ik groet U allen en hou alvast volgend jaar terug het eerste weekend van december vrij voor de tiende editie van de Memorial Valentien De Smet. In onze volgende rode loper volgt een uitgebreid verslag.
Filip De Smet
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

di. 28 november 2017   Beker van Vlaanderen 2018
  Alle locaties voor de Beker van Vlaanderen 2018 zijn bekend. Voor de schiftingen voor pupillen en miniemen trekken onze meisjes op 21/04 naar Oostende, de jongens zijn een dag later aan de beurt in Roeselare. Indien ze er net als dit jaar in slagen om de finale te bereiken, worden ze op 15/09 verwacht in Sint-Niklaas.
Het eerste weekend van mei is gereserveerd voor de kadetten en scholieren: de meisjes op zaterdag 5/05 in Ieper, de jongens op zondag 6/05 voor eigen publiek in Oudenaarde.
Het daaropvolgende weekend staat voor onze dames een verre verplaatsing op het programma naar Heusden-Zolder voor hun bekerwedstrijd in Ere-afdeling van de VAL. De mannen moeten na 3 jaar in Landelijke 1 terug een reeks lager aantreden en trekken hiervoor naar Brugge.
Het bekerseizoen afsluiten doen we met de masters die dit jaar in Lebbeke verwacht worden.

 

zo. 26 november 2017   CrossCup Roeselare en veldloop Zele
  ROESELARE/ZELE - Marie en Laure Bilo werden met ruime voorsprong eerste en tweede in de kadettenwedstrijd tijdens de CrossCup van Roeselare. Ook bij de scholieren stond met Stijn Thienpondt een ASVO-atleet op de hoogste podiumtrede. In de veldloop van Zele wist ook seniore Hanne Reynaert een podiumplaats te behalen. Zij werd tweede.
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 19 november 2017   Veldloop Deinze
  DEINZE - De veldloop van Deinze kon rekenen op 93 KASVO-atleten. Volgende afspraak is onze eigen veldoop op zondag 3 december. Allen op post!
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

zo. 5 november 2017   Veldloop Zwijnaarde
  ZWIJNAARDE - De eerste veldloop van het seizoen leverde onmiddellijk elf podiumplaatsen op, waarvan zes overwinningen. In totaal kwamen 85 KASVO-atleten aan de start op de terreinen rond het Don Bosco College, waaronder ook heel wat nieuwe atleten. Volgende clubverplaatsing is de veldloop in Deinze op zondag 19 november.
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 4 november 2017   Verkiezing Gouden Spike
  Op basis van haar geweldige seizoen, met onder andere deelname aan het EK voor beloften en aan de Universiade, is Margo Van Puyvelde één van de zeven genomineerden voor de Gouden Spike in de categorie beloften. De Gouden Spike is de belangrijkste onderscheiding die door de Belgische Atletiekbond wordt toegekend. Voor de derde opeenvolgende keer zullen deze prijzen uitgereikt worden op Stayen in Sint-Truiden op zaterdag 9 december. De uiteindelijke laureaten worden verkozen door een jury bestaande uit atletiekjournalisten, gewezen nationale topatleten en bestuurders van de KBAB.

 

do. 2 november 2017   Halve marathons
  GENT / BERLARE - Vooraleer het veldloopseizoen opnieuw van start gaat, stonden nog enkele atleten aan de start van een halve marathon. Afgelopen zaterdag 28/10 namen Sofie Verstichelen (1u34.12) en Pieter Demetter (1u35.11) deel aan de eerste editie van de halve marathon van Gent. Op woensdag 1 november werd Brechtel Wancour (1u21.13) 16de in de halve marathon in Berlare.

 

zo. 29 oktober 2017   Marathon Ljubljana
  LJUBLJANA/SLOVENIE - Verslag van onze joggers over hun deelname aan de marathon van Ljubljana.
  Verslag

 

zo. 22 oktober 2017   Easykit CrossCup Relays  GENT - Met de CrossCup Relays ging het nieuwe seizoen officieel van start. De kadetten openden de namiddag onmiddellijk met een podiumplaats. Amber Vanderbeken opende meer dan behoorlijk met een mooie 14e plaats, waarna Laure en Marie Bilo, telkens met de snelste tijd op hun positie, enkele plaatsen goedmaakten om te eindigen op plaats 2. Ook de jongensploeg met Robbe Martens, Ward De Coster en Matteo Vandendriessche kon met een 40e plaats ongeveer halfweg het deelnemersveld finishen. Onze 'juniorenploeg' bestond uit 2 eerstejaars senioren en 1 scholier. Arne en Laurens Van den Bulcke zetten deze ploeg op weg naar plaats 45, waarna scholier Stijn Thienpondt in zijn inhaalrace nog ongeveer 15 plaatsen kon goedmaken.

Twee teams bij zowel de senioren dames als heren.
Bij de dames bleven de startloopsters (Maloe Decorte 32e en Kim De Vos 40e) in mekaars buurt. Vervolgens zetten Hanne Reynaert en Sirine Chamtouri de achtervolging in om team 1 naar een 16e plaats te loodsen. Team 2 met Sarah De Groote en Evelien De Smet eindigde op plaats 51. Bij de mannenteams had team 2 na de eerste 2 aflossings-beurten (Joachim Gheerolfs en Brechtel Wancour) een voorsprong van 2" op team 1 met Jonas Vanderbeken en Dieter Robbens. Ruben Vercouter maakte in de laatste aflossingsbeurt de achterstand ongedaan en finishte met 54" seconden voorsprong op Mathias De Groote. Onze gemengde mastersploeg met Wim Huwel, Greet Verdonckt en Patrick De Lange behaalde tot slot een 3de plaats in de bedrijfsrelays.
  Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 14 oktober 2017   Overlijden Rachel Hanssens
  Zaterdagavond 14 oktober is Rachel Hanssens op 88-jarige leeftijd overleden. Op de foto zien we Rachel zoals we ze best kennen, namelijk op het hoogste podiumtrapje van een masterkampioenschap. In totaal behaalde ze 48 wereldtitels, 58 Europese titels en 106 Belgische titels, de laatste in juni dit jaar in Ninove. Daarnaast is Rachel houdster van 9 wereld- en 32 nationale records, en werd ze vijfmaal verkozen tot Master van het Jaar. Rachel was 65 jaar lang aangesloten bij onze club waarvan ook verschillende jaren als bestuurslid.

Link naar artikel website Vlaamse Atletiek Liga

 

zo. 24 september 2017 Belgisch kampioenschap halve marathon
WEVELGEM - De Leiemarathon in Wevelgem was dit jaar het decor voor het Belgisch kampioenschap halve marathon. Greet Verdonckt behaalde na het zilver op het Vlaams kampioenschap nu de Belgische titel bij de masters W40 in een nieuw persoonlijk record van 1u33.17. Patrick De Lange finishte als 10de in de categorie M50 in 1u36.42 en Peter Geldhof werd 12de in de categorie M40 in 1u24.40. Dirk De Cremer, die niet in aanmerking kwam voor het BK, finishte algemeen als 143ste in 1u32.58.
Uitslag

 

zo. 24 september 2017 Provinciaal kampioenschap meerkampen


DEINZE - Een zonnige meerkamptweedaagse leverde op het einde van het seizoen nog enkele mooie prestaties op. Bij de junioren-senioren dames kwamen Nienke De Waele, Yelena Vandermeulen en Lies Vanderbauwhede aan de start. Nienke werd 3de bij de senioren met een totaal van 3.649 ptn, Yelena behaalde er 3.405 (4de) en Lies 3.220 (4de juniore). Bij de kadetten dames 2 deelneemsters: Kaat Demetter en Kato De Schepper. Kaat bereikte een score van 2.835 ptn (6de), Kato behaalde er 2.524 (13de). Ook bij de scholieren dames 2 deelneemsters: Leen Vanderbauwhede en een jammer genoeg weer wat verkouden Amber Baert. Hun eindscores: 3.996 ptn voor Amber (4de) en 2.452 ptn voor Leen (12de). En dan was er Pepijn die de eer van de jongens hoog moest houden. Hij verbrak een paar PR's en behaalde zo een, achtste plaats met een totaal van 3.706 ptn.
Bij de jeugd was er een provinciale titel voor Hervé De Cremer bij de miniemen en brons voor Sara Willaert bij de pupillen en Kaat Vanderbauwhede bij de miniemen.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

za. 23 september 2017 Jeugdcriterium Nijvel
NIJVEL - De miniemen jongens Hervé De Cremer, Jaron De Vriese, Killian Mersseman en Jelle Vandriessche liepen in Nijvel de 4x80m in 39.63, de snelste tijd ooit gelopen in België. Ook de andere jeugdatleten presteerden sterk met in totaal 5 podiumplaatsen en 3 finales op de sprint.
Er werden ook nog 5 clubrecords verbeterd: Sara Willaert (60m pup), Jelle Vandriessche (300m min), Hervé De Cremer (ver en polsstok min) en de miniemen jongens (4x80m).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 23 september 2017 Vlaams kampioenschap masters
KESSEL-LO - Christophe De Vriese liep zijn eerste wedstrijd van het zomerseizoen en kon zonder wedstrijdritme direct een scherpe tijd neerzetten op de 100m. Met 11.98 werd hij Vlaams kampioen bij de M35. Wim Huwel volgde zijn voorbeeld door een al zeer mooi seizoen af te sluiten met een Vlaamse titel op de 400m bij de M50 in 55.40. Conny Rogiers kon met 2 Vlaamse titels naar huis (hoog en kogel W55). Voor Steven Lucas werd het brons (kogel) en een vierde plaats (discus).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 19 september 2017 Overzicht weekend 16-17 september
- Belgisch record 4x200m M50 voor Wim Huwel
- Winst voor Ine Laridon (5K) en Sofie Verstichelen (10K) in de Ronse Run
- Clubrecord hoogspringen voor Sten Geenens (1m88)
Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 17 september 2017 Belgisch kampioenschap junioren-beloften
HUIZINGEN - Met een beetje vertraging nog het verslagje van het BK junioren en beloften. Nathalie Verstichel mocht voor het eerst haar spikes aantrekken voor een BK en deed dit met resultaten dicht tegen haar PR 14.21 (100m) en 29.44 (200m). Yelena Vandermeulen behaalde een 7de plaats in het speerwerpen bij de beloften met 30m07. Hanne Reynaert wist zich voor de 4de opeenvolgende keer tot Belgisch kampioene te kronen door de 800m-wedstrijd bij de beloften van bij de start hard te maken. En dan waren er nog 2 comebacks na gezondheidsperikelen. Nienke De Waele behaalde 2x een 6de plaats: in het hoogspringen (1m59) en de 100m horden (15.73 reeks, 15.61 finale) bij de beloften. Stef Botte kwam sinds lang weer aan de start van zijn geliefde afstand. Hij vocht, maar had nog niet de kracht om de laatste 100m goed door te komen. Hij werd 9de op de 400m bij de junioren. Op de 800m bij de beloften kon Jonas Vanderbeken wegens een hamstringblessure niet starten.
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 16 september 2017 Finale Beker van Vlaanderen jeugd
MERKSEM - Onze jeugdatleten schitterden - met een 3de plaats voor de jongens en een 8ste plaats voor de meisjes - tijdens de finale van de beker van Vlaanderen in Merksem. Een uitgebreid verslag op onze jeugdsite.
Uitslag - Eindstanden - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 16 september 2017 Nationale Interprovinciale Match
HEUSDEN-ZOLDER - Oost-Vlaanderen won 10 van de laatste 12 edities, maar moest dit keer de eindzege aan Antwerpen laten. Drie ASVO-atleten zorgden nochtans voor heel wat punten. Sten Geenens zweefde verder (of in zijn geval hoger) op zijn gouden wolk en verbrak het clubrecord in het hoogspringen bij de kadetten. Hij bracht het op 1m88. Jonas Vandriessche zag zo zijn CR verbroken worden, maar pakte zelf een mooie 3de plaats in het hinkstapspringen met 12m51. Arnaud De Cremer werd 2de in het kogelstoten met een worp van 14m21.
-- Ilse --
Uitslag - Eindstanden - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 16 september 2017 Mastersinterland
SINT-NIKLAAS - Wim Huwel werd 3de op de 400m bij de masters M50 en zorgde als lid van de 4x200m-ploeg mee voor een nieuw Belgisch record! Steven Luca kwam in actie in het gewichtwerpen en werd 7de met een worp van 9m28. In het eindklassement waren atletiekgrootmachten Frankrijk en Duitsland te sterk voor het Belgische team.
Uitslag - Eindstanden

 

za-zo. 9-10 sept. 2017 Belgisch kampioenschap kadet-scholier
MOESKROEN - Met 7 medailles (3x goud - 3x zilver - 1x brons) en 14 top 8-plaatsen was dit weer een zeer mooi weekend.

Dag 1 van het BK kadet-scholier kende een zeer koude start. Om 9u30 liepen de kadetten dames hun 300H bij 13 graden. Bijna temperaturen om naar de indoorpiste te verlangen. Ilana won haar reeks in 47.42 en kon zich zo plaatsen voor de finale. In dezelfde reeks beet Febe door een blessure heen naar 55.98. Amber kwam in haar reeks tot 52.02. Bij de kadetten heren volgde Pepijn het voorbeeld van Ilana door zich via reekswinst te plaatsen voor de finale, hij liep 42.15. Bij de scholieren liep Emma de 400H in 79.16 en Dries liep door de plassen op baan 1 naar 62.14. Febe V werd 5de in het discuswerpen met een worp van 28m10. Daarna klom ASVO voor de eerste maal het podium op via Stijn die zilver wegkaapte in de 3.000m bij de scholieren. Anaïs (26.10), Kaat (26.99) en Kato (27.66) kwamen samen in actie op de 200m. Anaïs wist zich met haar reekstijd te kwalificeren voor de finale. Hierin werd ze mooi 5de in 26.19. Amber B had de pech om deze week ziek te zijn, ze besloot toch deel te nemen en liep een moedige 17.19 op de 100m H. Marie liep een sterke 800m-wedstrijd en wist met een sterke eindsprint Belgisch kampioene te worden bij de kadetten in 2.21.37. Bronty had in de eindsprint van de 800m bij de scholieren wat minder geluk en werd 4de in 2.20.65.

Dag 2 begon met het kogelstoten bij de kadetten heren. Arnaud stootte de kogel naar 14m33 en dit bracht hem de zilveren medaille op. Daarna mocht Kaat de stormwinden trotseren op de 100m ze kwam tot een mooie 13.01. Femi sprong met de polsstok 3m10 en dit was goed voor de bronzen medaille. Laure was als volgende aan de beurt op de 1.500m steeple bij de kadetten - met een sterke eindsprint kon ze zich tot Belgisch kampioene kronen in 5.18.06. Elard wist zich vorige week te plaatsen voor dit BK maar deed dit zeer goed en eindigde met 47m66 op een 5de plaats. En hierna bleef het ASVO-feestje duren. Sten sprong een sterke wedstrijd in het hoogspringen bij de kadetten en verbeterde zijn PR naar 1m86. Hierdoor kan hij zich nu een jaartje Belgisch kampioen noemen. Jonas was ondertussen aan het hinkstapspringen begonnen bij de scholieren. Met 12m53 mocht ook hij op het podium springen, het werd zilver voor hem. Als afsluiter van ons weekend liepen Ilana (47.56) en Pepijn (42.47) nog de finale van de 300m horden bij de kadetten. Beiden wisten een mooie 5de plaats te behalen.

Een dikke proficiat aan iedereen voor de inzet het voorbije jaar. En voor diegenen die nu even in rust gaan - geniet ervan!
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 13 september 2017 Nieuwe sessie start-to-run
Na de succesvolle beginnersreeks in het voorjaar staat dit keer terug een sessie voor gevorderden op het programma. Kan je - op jouw eigen tempo - 5 kilometer lopen en wil je dit stap voor stap verder opbouwen naar 10km? Dan kan je vanaf woensdag 13/09 aansluiten bij onze najaarssessie. Die loopt gedurende 10 weken (tot 17/11) op woensdag en vrijdag. Voor meer informatie, klik op het start-to-run logo en schrijf je in!

 

zo. 3 september 2017 Belgisch kampioenschap aflossing
LIER - Het werd een mooie dag op het BK aflossingen in het zonnige Lier. Onze 3 ploegen presteerden het om ook naar huis te keren met 3 medailles. De AC ploeg 4x800m met Bronty Depoppe, Sirine Chamtouri, Hanne Reyaert en Margo Van Puyvelde deed maar liefst 9 seconden beter dan het clubrecord en behaalde zilver in 9.00.52. Daarna liepen ook onze kadetten op de 4x100m met het zilver weg. Amber Vander Beken, Ilana Hanssens, Kaat Demetter en Anaïs Van Snick liepen 50.54. Amber en Ilana hadden dan de smaak te pakken en liepen samen met Laure en Marie Bilo naar een gouden plak op de 4x800m in 9.55.69. Proficiat dames!
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 1 september 2017 Memorial Ivo Van Damme
Twee KASVO-scholieren waren geselecteerd voor de 1.000m tijdens het voorprogramma van de Memorial Van Damme. Bronty Depoppe finishte op een knappe 5de plaats bij de meisjes. Met een tijd van 2.57.31 bleef ze voor de 2de keer onder de 3.00 en verbeterde ze haar record met 2,5". Stijn Thienpondt kende een iets moeizamere start maar kon in de tweede wedstrijdhelft nog opschuiven naar een 9de plaats. Met 2.33.01 kon ook hij zijn PR met een seconde verbeteren.

 

zo. 27 augustus 2017 Provinciaal kampioenschap aflossing
NINOVE - Afgelopen weekend namen 22 ASVO-ploegen deel aan de provinciale kampioenschappen. Bij de jeugd, die met 12 ploegen in elk nummer met 1 ploegje aan de start kwamen, werden enkele mooie ereplaatsen behaald, maar het waren onze miniemen jongens die schitterden op de 4x80m. Dat Hervé, Jaron, Killian en Jelle over snelle benen beschikken lieten ze het afgelopen seizoen al meerdere malen zien en deze keer verpulverden ze hun clubrecord nog eens met bijna 2 seconden. Met 39.92 liepen ze dit weekend als enige ploeg in Vlaanderen onder de 41".
In de wedstrijden vanaf kadet kwamen nog 10 ploegen in actie. Bij de kadetten meisjes wonnen we zowel de 4x100m (50.37) als de 4x800m (9.44.54) en dit telkens in een nieuw clubrecord. Ook hier werd telkens de snelste tijd over de 5 Vlaamse provincies neergezet. De kadetten jongens 4x100m veroverden zilver, net als de A-ploeg van de 4x800m dames.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's 1 - Foto's 2

 

za. 26 augustus 2017 PK hamerslingeren en gewichtwerpen
SINT-NIKLAAS - Lode Lucas werd provinciaal kampioen hamerslingeren bij de scholieren jongens. Met een afstand van 34m02 stelde hij ook zijn clubrecord 2,5 meter scherper. Dubbel zilver was er voor Steven Lucas bij de masters M45 (hamer: 27m77 - gewichtwerpen: 8m33)
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 25 augustus 2017 PR 1.500m voor Hanne Reynaert
KESSEL-LO - Op de prijzenmeeting van DCLA won Hanne Reynaert de 1.500m in een nieuw persoonlijk record van 4.30.36.

 

vr. 25 augustus 2017 Universiade
TAIPEI (TAIWAN) - Voor Margo Van Puyvelde was deze Universiade haar 2de internationale toernooi deze zomer. Op donderdag 24/08 stonden de reeksen van de 400m horden op het programma. De 4 reekswinnaressen + de 4 snelste verliezende tijden plaatsten zich voor de finale. Met de 2de verliezende tijd verzekerde Margo zich voor de finale op vrijdag. In die finale eindigde ze als 7de in een tijd van 58.47.
  • do. 24/07 12u06 - reeksen: 57.81 q
  • vr. 25/07 12u15 - finale: 58.47 (7de)
Website Universiade - Programma atletiek

 

wo. 23 augustus 2017 Provinciaal kampioenschap 10.000m
ERTVELDE - Opnieuw een zilveren medaille en een persoonlijk record voor Greet Verdonckt in de categorie W40 (43.21.54). Bij de senioren was er een persoonlijk record voor Ruben Vercouter (35.52.92). Master Patrick De Lange verbeterde zijn clubrecord bij de M50+ tot 40.45.47. Pieter Demetter finishte na 41.22.14 en Joris Cantaert debuteerde met 42.21.40.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 20 augustus 2017 Belgisch kampioenschap meerkampen
DEINZE - Op het BK meerkamp verdedigde Amber Baert onze kleuren. Het werd een goede eerste dag met 16.60 over de horden, 1m50 hoog, 10m47 kogel en 27.03 over 200m wat haar op een totaal van 2.532 punten bracht. Dag 2 startte iets moeizamer voor Amber. Ze sprong 4m70 ver, nadien wierp ze de speer 28m20 ver en liep ze nog een sterke 800m in 2.28.94. Het leverde haar 4.160 punten op. Ze behaalde hiermee een zeer mooie 7de plaats. Proficiat!
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 19 augustus 2017 Meeting Zwevegem
ZWEVEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 15 augustus 2017 Vlaams kampioenschap kadetten-scholieren
BRUGGE - Ondanks of juist door de wolkbreuken werd het KVV een "vruchtbaar" kampioenschap voor onze kadetten en scholieren. Onze 14 deelnemers bewezen dat ze hun selectie meer dan waard waren en keren terug naar Oudenaarde met liefst 9x eremetaal. Femi De Vleeschauwer (polsstok kadetten) en Marie Bilo (800m kadetten) kunnen zich vanaf vandaag Vlaams kampioen noemen. Zilver was er voor Ilana Hanssens (300mH kadetten), Jonas Vandriessche (HSS scholieren), Bronty Depoppe (1.500m scholieren), Sten Geenens (hoog kadetten) en Arnaud De Cremer (kogel kadetten). Brons was er voor Stijn Thienpondt (3.000m scholieren) en Febe Vandewalle (discus kadetten).

Daarnaast scherpten Dries Van Schuylenbergh (400mH scholieren), Amber Vander Beken (200m kadetten) en Femi (speer kadetten) hun PR's aan. Febe Ketsman, Kato De Schepper en Kaat Demetter liepen bij de kadetten ook mooie wedstrijden. Kaat kwam als 9de 3/100 te kort voor de finale van de 100m. Aan iedereen nog eens een welverdiende pluim voor de inzet en motivatie in niet altijd even gunstige omstandigheden!!! Ook bedankt aan alle supporters om er een fijne dag van te maken.
-- Ilse --
Uitslagen - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 12 augustus 2017 Athletic Classic Meeting
MOL - Op de Athletic Classic Meeting (nieuwe naam van de vroegere B-meetings) van VABCO Mol won Hanne Reynaert de 800m in een tijd van 2.13.07.

 

wo. 9 augustus 2017 Vakantiemeeting
NINOVE - Bij de kadetten meisjes won Marie Bilo de 1.500m steeple in een tijd van 5.12.14. ze deed hiermee 7,5 seconde sneller dan het clubrecord. Ook zus Laure kwam in de buurt van dat clubrecord met een tijd van 5.21.73. Hiermee nemen ze de eerste twee plaatsen in op de ranglijst van dit seizoen in hun categorie. Verder kwamen nog 6 afstandslopers in actie op de 800m en de mijl.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 5 augustus 2017 Belgisch kampioenschap 10km op de weg
LOKEREN - De Streetrace van AVLO was voor het tweede jaar het decor voor het BK 10km op de weg. Ruben Vercouter liep een sterke 35.17 en werd hiermee 38ste bij de senioren. Patrick De Lange finishte na 40.56 (vorig jaar 42.22) en eindigde hiermee 8ste in de categorie M50. Bij de vrouwen W40 ging het brons naar Greet Verdonckt in een tijd van 42.29.

 

di. 1 augustus 2017 Vakantiemeeting
OUDENAARDE - Ideale omstandigheden voor onze laatste pistewedstrijd van deze zomer: voor de sprintreeksen overal een toelaatbare rugwind en later op de avond windstil voor de lange afstandsnummers. Ondanks de lage opkomst bij kadetten-scholieren kregen we toch heel wat spannende wedstrijden te zien. Bij de junioren-senioren-masters was de opkomst een stuk beter. Zowel op de 100m als de 300m bij de dames vestigde Manon Depuydt van ACME een nieuw pisterecord. De 38.14 op de 300m is een beste jaarprestatie, Margo Van Puyvelde liet met 38.17 de 2de tijd op de ranglijsten noteren. Een tweede beste Belgische jaarprestatie kwam er van Arnaud De Cremer in het kogelstoten kadetten jongens. Met 15m25 verbeterde hij voor de 7de keer het clubrecord dit seizoen.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 30 juli 2017 Vlaams kampioenschap meerkampen
DILBEEK - Op het Vlaams kampioenschap meerkampen in Dilbeek behaalde Arnaud De Cremer een knappe 5de plaats in de achtkamp bij de kadetten jongens. Hij verbeterde daarmee ook zijn eigen clubrecord dat hij vorig jaar tijdens het PK meerkamp liet optekenen met 285 punten. Het nieuwe clubrecord bedraagt 4.266 ptn.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 25 juli 2017 Clubrecord polsstokspringen

Foto: Sven Janssens
BEVEREN - Op een wedstrijd in Beveren sprong Femi De Vleeschauwer met de polsstok over 3m22. Hiermee verbeterde ze het vijf jaar oude clubrecord bij de kadetten meisjes met maar liefst 17 centimeter. Het is tevens een clubrecord alle categorieën en de 3de prestatie bij de kadetten dit seizoen.

 

di. 25 juli 2017 Selecties
Voor het voorprogramma van de Memorial Van Damme op 01/09 is Stijn Thienpondt geselecteerd voor de 1.000m scholieren.

Voor de mastersinterland in Sint-Niklaas op 16/09 zijn vier KASVO-masters geselecteerd: Veerle Van Linden (3.000m W40), Dieter Geenens (110mH M40), Steven Lucas (gewichtwerpen M40) en Wim Huwel (400m en 4x200m M50).

 

zo. 16 juli 2017 Europees kampioenschap U23
BYDGOSZCZ (POLEN) - In haar allereerste internationale kampioenschap kon Margo Van Puyvelde zich gisteren met een zesde tijd plaatsen voor de finale van de 400m horden. Die finale deelde ze goed in en in de laatste rechte lijn kon ze zo nog van een zevende naar een vijfde plek opschuiven. Met 57.27 in de reeksen, 57.34 in de halve finale en 57.12 in de finale kwam ze op drie opeenvolgende dagen dicht in de buurt van haar PR van 57.05.
Proficiat Margo!
  • vr. 14/07 - reeksen: 57.27 (Q)
  • za. 15/07 - halve finales: 57.34 (Q)
  • zo. 16/07 - finale: 57.12 (5de)
Live-stream - Live-results
     

 

vr. 14 juli 2017 Rosine Wallezmeeting
OUDENAARDE - Het werd een geslaagde editie van de Rosine Wallezmeeting met 206 deelnemende atleten, 25 meer dan vorig jaar. Enkel de te stevige rugwind was een spelbreker in een groot deel van de sprintwedstrijden. Op het hoofdnummer van deze Rosine Wallezmeeting, de 400m, ging de overwinning bij de dames naar Marlien De Jans (DEIN) in 55.25, wat haar bovenop het prijzengeld voor het podium ook nog een bonus van € 75 opleverde. Ook bij de kadetten waren er nog 2 bonussen, namelijk voor Lisa De Bock (RIEM/58.97) bij de meisjes en Simon Versavel (FLAC/52.17) bij de jongens. Zij gingen beiden met € 50 naar huis.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 5 juli 2017 Avondmeeting Ninove
NINOVE - Onder een stralende zon trokken we naar Ninove, voor vele de eerste wedstrijd na de examenperiode. Van vermoeide benen was er niet veel te merken met enkele knappe prestatie in zowel de loop- als kampnummers. Amber V, Febe en Dries liepen een sterke hordenwedstrijd. Op de 200m veel rood-zwart met Kaat, Kato, Arnaud, Amber B, Yelana, Nathalie en Joachim met hier en daar wat te veel meewind, maar vooral mooie tijden. Febe, Amber B en Yelena maakten de combinatie met een kampnummer en mochten tevreden terugblikken. Ten slotte verdedigde Kim de eer van de afstandslopers op de 800m.
-- Ben --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 2 juli 2017 Internationale selecties
Na het behalen van de limiet voor het EK beloften in Polen liep Margo Van Puyvelde vandaag ook de limiet voor deelname aan de Universiade in Taiwan. Deze competitie gaat door van 23 tot 28 augustus in Taipei.

 

zo. 2 juli 2017 Belgisch kampioenschap alle categorieën
BRUSSEL - Dag 2 van het BK begon met een sterke Margo die in het spoor van Axelle Dauwens naar een zilveren 57.05 liep. Een dik persoonlijk record én de limiet voor de Universiade. Hanne sprong zich eveneens op het podium en won zilver met een sprong over 1m74. Nienke was pechvogel van dienst. Na een nulsprong moest ze de strijd staken met een blessure.

Dag 1 van het BK AC. Margo mocht als eerste aan de slag in de reeksen van de 400mH. Ze won haar reeks in 58.55 en kon de laatste 50m al wat energie sparen voor de finale van morgen. Stef had wel een zeer zware reeks geloot voor zijn 400m. Ondanks de zware examenbenen kwam hij onder de 50 seconden uit met 49.95. Nienke kreeg de eer om 100mH te lopen in de regen en met een irritant "getuut" van de versterkers achter de startblokken, ondanks deze stoorzenders liep ze een degelijke 15.84. Jean-Baptist liep een tijd van 4.07.02 in de reeksen van de 1.500m en werd 27ste. Morgen dag 2 met Margo in de finale van de 400mH, Hanne in het hoogspringen en Nienke op het hinkstapspringen.
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 1 juli 2017 Open Interregio Jeugdcup
OUDENAARDE - De vijfde en voorlaatste interregio van het seizoen vond, zoals de traditie het wil, plaats op onze eigen vertrouwde Oudenaardse piste. Veel regenval in de ochtend, maar de weergoden waren ons blijkbaar weer goed gezind bij aanvang van de wedstrijd. 178 inschrijvingen waarvan 42 KASVO-atleten. De prestatie van de dag kwam van Jelle Vandriessche die het 24 jaar oude clubrecord van Tom Denorme verbeterde op de 150m (18.68).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

vr. 30 juni 2017 Masters Trophy + kadetten-scholieren
DEINZE - 8 Oudenaardse kadetten-scholieren en 3 masters namen deel aan de Masters Trophy in Deinze. Ondanks de vermoeidheid van de examenperiode en het onregelmatiger trainen de voorbije weken, zetten ze enkele mooie prestaties neer. Op de 100m liepen Ilana Hanssens (13.24/1ste), Febe Ketsman (14.02/5de), Gauthier Dhont (12.97/12de) en Dries Van Schuylenbergh (12.46/3de) naar een nieuw PR. Amber Vander Beken werd 3de, maar kon met 13.68 haar PR jammer genoeg niet verbeteren. Febe, Gauthier en Dries deden er nog een PR bij op de 200m met respectievelijk 29.34, 26.88 en 25.35. Bij de kadetten meisjes won Kaat Demetter in een tijd van 27.10, gevolgd door Ilana (27.30) en Amber (28.30). Arnaud de Cremer verbeterde voor de zoveelste keer zijn eigen clubrecord in het kogelstoten bij de kadetten jongens met een mooie 14m63. Lode Lucas won bij de scholieren jongens door de 5kg zware kogel 12m02 ver te stoten. Sprintster Kaat Demetter toonde dat ze meer kan dan sprinten en springen alleen en werd derde in het kogelstoten bij de kadetten met een prestatie van 7m79. Master Betty Peyskens heeft de atletiekmicrobe terug goed te pakken. Ze liep een voortreffelijke 200m (29.04). Conny Rogiers sprong 1m05 hoog en Steven Lucas wierp de discus 26m77 ver.
-- Audrey --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 28 juni 2017 Avondmeeting Ninove
NINOVE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 27 juni 2017 Overlijdens
Op de website van de Vlaamse Atletiek Liga staat een artikel in verband met het overlijden voormalig ASVO-atleet van Hedwig Leenaert. Hedwig was een atletiekicoon uit de jaren 50-60 van de vorige eeuw. Net voor de ontbolstering van Gaston Roelants, zwaaide de man uit de Zwalmstreek de nationale plak in het veldlopen, de steeple en de langere loopnummers op de piste. Zijn clubrecord op de 3.000m steeple houdt na 60 jaar nog altijd stand!

Tevens overleed op 19 juni oud kasvo-secretaresse (jaren '50-'60) Denise Van Honacker op 89-jarige leeftijd.
bericht: Peyskens Roger

 

za. 24 juni 2017 Provinciaal kampioenschap jeugd
OUDENAARDE - ASVO kon rekenen op 62 deelnemende atleten, waarvan enkele voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen. Na 8,5 uur wedstrijd, in goede banen geleid door een uitgebreide groep medewerkers, stopte de teller op 13 medailles: 8x goud, 2x zilver en 3x brons.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten
Foto's 1 - Foto's 2 - Foto's 3 - Foto's 4

 

vr-zo. 23-25 juni 2017 European Team Championships
VAASA (FINLAND) - Op de European Team Championships, voor het eerst met reeksen voor de sprintnummers op vrijdag, heeft Margo Van Puyvelde zich geplaatst voor de finale van zaterdag (14u55 Belgische tijd). Ze werd derde in haar reeks met 53.91 en wist zich zo rechtstreeks te plaatsen met een 4de tijd van de 12 deelneemsters. Ook in de finale werd ze vierde (53.68) waarmee ze de 2de beste individuele prestatie bij de Belgische dames neerzette. In het hoogspringen werd Hanne Van Hessche 9de met een sprong over 1m75. België werd uiteindelijk 9de in de eindstand, net genoeg voor het behoud in de First League. Nummer 10, 11 en 12 degraderen.
Live-results

 

do. 22 juni 2017 Selectie scholiereninterland
CERGY-PONTOISE (FRANKRIJK) - Stijn Thienpondt (1.000m), Bronty Depoppe (1.000m) en Jonas Vandriessche (hinkstap) zijn geselecteerd voor deelname aan de scholiereninterland op vrijdag 7 juli in Cergy-Pontoise nabij Parijs. Een Vlaams scholierenteam neemt het daar op tegen een plaatselijke selectie van Ile de France en een LBFA-team.
Volledige selectie

 

za-zo. 17-18 juni 2017 Belgisch kampioenschap masters
NINOVE - Slechts 4 KASVO-masters op deze kampioenschappen, maar wel 11 medailles! In totaal bedroeg de oogst 7x goud, 2x zilver en 2x brons. Wim Huwel verbeterde voor de 4de keer zijn CR 400m bij de M50+ (54.81). Op de 200m hield een te stevige rugwind hem van een ander clubrecord. Conny Rogiers verbeterde haar CR in het speerwerpen W50+ en werd ook Belgisch kampioene hoogspringen. Dieter Geenens gooide zijn speer in de laatste beurt 6cm verder dan de concurrentie en behaalde hiermee zijn 4de medaille (2x goud, 2x zilver). Uiteraard waren er ook nog 2 titels toe te voegen aan het al zo uitgebreide palmares van Rachel Hanssens.
Uitslag dag 1 - Uitslag dag 2 - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 17 juni 2017 Gouden 3.000m Ertvelde
ERTVELDE - Op de Gouden 3.000m verschenen 9 KASVO-atleten aan de start. Bij de dames verbeterde Sirine Chamtouri zich met 7 seconden tot 10.04. Bij de heren liep Jean-Baptist Vandeneede zijn snelste chrono sinds 2013 (8.47) en wist Ruben Vercouter zijn PR te benaderen tot een halve seconde (9.27).
Voorafgaand aan deze 3.000m stond ook 800m op het programma. Maloe Decorte verbeterde zich voor de derde keer dit zomerseizoen. Na 2.30 op het PK ging het via 2.28 en 2.26 naar 2.25.77 in een wedstrijd waarin ze van start tot finish alleen aan de leiding liep. Ook Evelien De Smet kon zich de afgelopen weken gevoelig verbeteren. Na een offday met 2.38 in Oordegem ging het de week erna naar 2.27 en deze keer in het spoor van Maloe naar een nieuw PR (11 jaar na het vorige!) van 2.26.44. Kim De Vos en Sarah De Groote zetten een seizoensbeste neer, Ine Laridon bleef 64/100 boven haar snelste tijd dit seizoen. Bij de mannen kon ook Jonas Vanderbeken zijn record met meer dan 1 seconde aanscherpen tot 1.58.34.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 17 juni 2017 EK-limiet voor Margo Van Puyvelde
LEIDEN (NEDERLAND) - Op de Gouden Spike meeting in het Nederlandse Leiden heeft Margo Van Puyvelde de limiet gelopen voor deelname aan het EK voor beloften in het Poolse Bydgoszcz. Ze won de 400m horden in 57.56, ruim onder de gevraagde limiet van 58.10!
Wedstrijdvideo

 

vr. 16 juni 2017 Vlaams kampioenschap 1/2 marathon
TORHOUT - Greet Verdonckt behaalde zilver in de categorie W40 in een nieuw PR van 1u34.06 (-0'02"). Ze werd hiermee 8ste in het algemeen klassement. Ook Sofie Verstichelen verbeterde zich tot 1u34.35 (-4'21") en werd 11de. Bij de mannen was er een nieuw PR voor Gert Peleman (-0'30"). In 1u28.09 werd hij 9de in de categorie M45. Bij de senioren was er een 51ste plaats voor Joris Cantaert. Met zijn 1u35.52 bleef hij 10'42" sneller dan bij zijn vorige halve marathon. Geen PR voor Patrick De Lange die door fysieke ongemakken af en toe gas terug moest nemen. Met zijn tijd van 1u36.14 (ondanks alles toch maar 2' trager dan vorig jaar) werd hij 19de M50.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 16 juni 2017 Examenmeeting Ninove
NINOVE - Slechts 1 KASVO-deelneemster op de examenmeeting in Ninove. Febe Ketsman verbeterde zich met meer dan een seconde op de 300m horden bij de kadetten meisjes (51.65) en liep zo de limiet (51.70) voor deelname aan het BK later dit jaar.
Uitslag

 

do. 15 juni 2017 Selectie Europabeker
VAASA (FINLAND) - Eergisteren werd de selectie voor de Europabeker bekendgemaakt. KASVO mag hiervoor twee atletes afvaardigen: Margo Van Puyvelde is geseleteerd voor de 400m en de 4x400m, Hanne Van Hessche voor het hoogspringen. Deze European Team Championchips vinden plaats in het Finse Vaasa van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. België komt uit in de First League.
Volledige selectie

 

zo. 11 juni 2017 Beker van Vlaanderen masters Landelijke 2
OUDENAARDE - Knappe 4de plaats voor onze masters in tweede landelijke! De overwinning ging naar FLAC dat volgend jaar in eerste landelijke uitkomt. Sparta Bornem en Eendracht Aalst zakken naar derde landelijke.
Uitslag - Eindstand - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

za. 3 juni 2017 Flanders Cup - Putbos Memorial Buyle
OORDEGEM - Stijn Thienpondt verbeterde het clubrecord op de 1.500m tot 4.01.48. Het vorige record van 4.01.7 dateerde uit 1984. Met zijn tijd voldoet Stijn ook aan het minimum (4.03.22) voor deelname aan de EYOF (Gyor, Hongarije). Er mag echter slechts 1 landgenoot per nummer deelnemen en voorlopig heeft een andere Belgische scholier reeds 3.59.42 gelopen.
Ook Margo Van Puyvelde ging op zoek naar de limiet voor deelname aan het EK voor beloften. Met 53.72 bleef ze in de buurt van haar PR van 53.66 van vorige week. De limiet voor deelname aan de 400m bedraagt 53.15 en moet ten laatste op 3 juli gelopen zijn.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 2 juni 2017 KBO-run Oudenaarde
OUDENAARDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

za-zo. 27-28 mei 2017 Flanders Cup Meerkampen
HERENTALS -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 27 mei 2017 Flanders Cup - IFAM outdoor
OORDEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 26 mei 2017 Meeting Zwevegem
ZWEVEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

do. 25 mei 2017 Vlaams kampioenschap hamerslingeren
SINT-NIKLAAS - Net als vorige week was er terug goud, zilver en brons voor KASVO op de vlaamse kampioenschappen, dit keer in het hamerslingeren. GOUD was er voor Rachel Hanssens (W85), ZILVER voor Erwin Vandekerkchove (M60) en BRONS voor Steven Lucas (M45).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 20 mei 2017 Vlaams kampioenschap alle categorieën
HEUSDEN-ZOLDER - Drie dames verdedigden zaterdag de ASVO-kleuren op het Vlaams kampioenschap AC. En ze deden dit voortreffelijk. GOUD was er voor Margo Van Puyvelde op de 400m, ZILVER voor de uit blessure terugkerende Hanne Van Hessche in het hoogspringen en BRONS voor Hanne Reynaert op de 800m.
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 13-14 mei 2017 Beker van Vlaanderen alle categorieën


BETEKOM/BRASSCHAAT - Dames behouden gemakkelijk hun plaatsje in Ere-afdeling van de VAL. De mannenploeg moet na drie jaar een stapje terugzetten en treedt volgend jaar opnieuw aan in Landelijke 2.

Verslag dames
Vandaag kwamen onze vrouwen in actie op de interclub. In het verre Betekom en onder een warm zonnetje konden we mooie prestaties neerzetten met als eindresultaat, ondanks een geblesseerde Hanne Van Hessche, een 6e plaats! Om 14u30 startten maar liefst 5 disciplines: op de 400m horden won Margo Van Puyvelde in 58.55 (13p), in het hoogspringen sprong last-minute invaller Amber Baert met toch wat zenuwen en een zware sportdag in de benen 1m45 (2p), in het speerwerpen gooide Yelena Vandermeulen de speer 32m74 ver (4p), jammer net geen top 8-plaats en dus geen extra 3 worpen want er zat meer in. Bij het kogelstoten lukte Sara Notte een afstand van 8m97 (3p). Knap, gezien het feit dat ze weinig tijd heeft om te trainen, en bij het verspringen kon invaller Lies Vanderbauwhede 5m05 (5p) springen die zo bewijst dat ze meer kan dan enkel snel lopen. Op de 100m kon Kaat Demetter goed standhouden als cadette tussen de 'groten' en liep ze naar een snelle 13.17 (3p). Hanne Reynaert liep tijdens haar 800m continu op kop, ondanks de zware wind, en kon sterk winnen in 2.14.73 (13p). Sirine Chamtouri kon tijdens haar 1500m mooi aansluiten bij enkele gekende afstandsloopsters en werd knap derde in 4.49.10 (10p). Op de 100m horden liep Nienke De Waele een knappe 15.68 (5p) waarna ze zich naar het hinkstapspringen moest haasten, iets waar ze nog maar één keer voor heeft getraind maar naar het succes kijkende zullen er nog zeker meer kunnen volgen. Daarin sprong ze 10m81 ver (5p). Bij het discuswerpen trad eerstejaars cadette Febe Vandewalle aan met de nodige stress maar dat wist ze in goede bannen te leiden met een PR van 28m18 (5p). Na een dik uur rust trad Margo weer aan, deze keer in de 200m die ze won in 24.83 (13p). Cadette Ilana Hanssens liep een sterke 400m in 59.81 (7p), goed voor een 2e tijd bij de cadetten op de jaarranglijsten. Master Veerle Van Linden wist weer met sprekend gemak de overwinning te halen in de 3000m in 9.49.85 (13p). Als afsluiter vonden de aflossingen plaats waarin Lies, Kaat, Amber en Yelena de 4x100 afranselden in een mooie 49.96 (3p). Bij de 4x400 liepen Margo, Kaat, Amber en Hanne naar een snelle 3.59.86 (8p). Proficiat dames!!
-- Floris en Margo --

Verslag heren
Voor het derde jaar op rij traden onze mannen aan in Eerste Landelijke. Het eerste jaar werd nipt de degradatieplaatsen ontlopen, vorig jaar werden we geholpen door een forfait en door 2 Waalse dalers in de nationale afdeling. Maar toegegeven, het niveau in deze reeks is wat te hoog, dus volgend jaar terug naar Landelijke 2, waar we in de middenmoot moeten kunnen meestrijden.
Uitslag dames - Uitslag KASVO-atleten - Foto's
Uitslag heren - Aflossingen - Klassement - Uitslag KASVO

 

za-zo. 6-7 mei 2017 Beker van Vlaanderen kadetten-scholieren


TIELT/AARTSELAAR - Prachtige prestaties van onze kadetten-scholieren dit weekend met een 2de plaats voor de meisjes en een 4de plaats voor de jongens.

Verslag meisjes
Het scenario van de beker van Vlaanderen voor kadetten en scholieren meisjes speelde zich af op een zomerse lentedag op zaterdag 6 mei te Tielt. 9 kadetten en 6 scholieren startten de competitie vol goede moed met de overtuiging er een onvergetelijke dag van te maken. Achteraf werd duidelijk dat ze zich aan hun woord gehouden hadden. In de 12 kadettennummers werden we maar liefst 5x de beste ploeg (Marie Bilo 800m, Laure Bilo 1.500m, Ilana Hanssens 300mH, Febe Vandewalle discus en 4x100m aflossingen). Daarnaast finishten we nog 4x in de top 3. Logischerwijze wonnen onze kadetten dan ook met glans hun klassement.
Ook onze 6 scholieren wisten heel goed hun mannetje te staan. Ze streden om elk puntje! Enerzijds mooie individuele prestaties en persoonlijke records die sneuvelden, anderzijds heel wat bereidwilligheid om in te springen op een nummer dat ze nog nooit voordien deden om het team aan zoveel mogelijk punten te helpen. Meisjes, een welgemeende dankjewel voor jullie inzet en zeker ook flexibiliteit bij het invullen van alle nummers! Onze rood-zwarte dames stonden verschillende keren aan de leiding in de tussenstand, maar het bleef een nek-aan-nekrace met AZW. Uiteindelijk werd het KASVO-team mooi 2de van de 12 ploegen. Om hun dag in schoonheid te eindigen scandeerden onze meisjes tijdens hun ererondje nog eens de kasvo strijdkreet "let's go, kasvo, let's go" en zorgden de meegereisde supporters voor de traditionele fotoshoot. Proficiat aan alle atleten en bedankt aan de supporters!
-- Audrey --

Verslag jongens
In een koud Aartselaar gingen onze kadetten en scholieren jongens voor behoud in Landelijke 2A, want met 2 open disciplines was een hoge ranking in het eindklassement niet vanzelfsprekend. Onze jongens lieten zich echter niet kennen, want met 3 overwinningen en maar liefst 14 top 5-plaatsen deden ze het schitterend! Bij de kadetten won Sten Geenens het hoogspringen in een nieuw PR van 1m81 en ook in het verspringen liet het een nieuwe beste noteren (5m11/6e plaats). Arnaud De Cremer bleef niet achter en deed er zelfs een clubrecord bovenop in het kogelstoten met 14m37. Daarna behaalde hij een 2e plaats in het discuswerpen (43m20). Pepijn Neuville (300H/42.69/2e plaats en speer/32m04/4e plaats) kende ondanks zware benen een knappe dag. Op de korte spurtnummers ging Gauthier Dhont de strijd aan tegen de koude, met 2 nieuwe PR's en evenveel 9e plaatsen mocht hij tevreden terugblikken (100m/13.06 en 200m/27.18). Op de 400m debuteerde Clovis Van Snick met 61.07 en een 6e plaats. En op de 4x100m liepen de jongens naar een knappe 4e plaats en 50.24.
Bij de scholieren werd het ook een overwinning in het hoogspringen met Jonas Vandriessche (1m71). Op de 400m kwam hij dicht bij zijn PR met 54.92 (5e plaats). Elard Lefebvre greep 2x 11 punten in het kogelstoten (11m33) en het speerwerpen (45m40). Lode Lucas werd 4e in het discuswerpen (29m92) en 9e op de 100m (12.59). Op de 200m liep Thibaut Dhont eveneens naar een 9e plaats in 25.27, met wat mooier weer kan hij zeker nog knappe dingen laten zien. Dries Van Schuylenbergh liep op de 400H naar een 5e plaats (63.09) en sprong 4m71 en een 10e plaats ver. En waar we bij de kadetten niemand konden opstellen, kregen we mooie prestaties te zien bij de scholieren op de langere loopnummers. Stijn Thienpondt liep naar een 2e plaats in 2.01.19 op de 800m en Julien Vanheuverbeke naar een 4e plaats in 4.36.29 op de 1.500m. Op de 4x100m liepen Sander De Decker, Jonas, Dries en Lode naar 49.04 en een 9e plaats. Na heel even op plaats 2 te hebben gestaan, werd het uiteindelijk een knappe 4e plaats in het eindklassement. Bedankt jongens voor de inzet en de prachtige prestaties!
-- Ben --
Uitslag meisjes - Klassement - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag jongens - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 6 mei 2017 Belgisch kampioenschap 10.000m
NINOVE - De eerste wedstrijd op dit BK 10.000m in Ninove was die voor de masters heren M35-45. Pieter Demetter, kersvers M45, had een heel slechte dag en zag reeds na 3.000m de rondetijden toenemen. Hij finishte uiteindelijk zijn wedstrijd als 8ste master M45 in 44.54.65. De volgende reeks was die voor senioren en masters dames W35-45. Sofie Verstichelen liep een snelle eerste kilometer en kon dan aanpikken in een groepje dat heel constant rondjes draaide in 1:40. Sofie, net als de andere aanwezige KASVO-atleten in volle voorbereiding op de halve marathon van Torhout, had hierdoor een beter gevoel op deze 10km dan afgelopen maandag op de 5.000m. Enkel de laatste 2km moest ze het groepje laten gaan, maar er zat niet veel verval op haar rondetijden. De klok stopte uiteindelijk op 42.02.53. Tot slot de wedstrijd M50 met Patrick De Lange. Na 3.000m kwam hij in een constant tempo van 1:39 per ronde en daar week hij tot aan de finish niet meer dan 1 seconde vanaf. Op die manier verbeterde hij zijn clubrecord M50 met een vijftal seconden tot 40.58.16.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

ma. 1 mei 2017 Belgische studentenkampioenschappen
OORDEGEM - Margo Van Puyvelde liep in haar eerste pistewedstrijd van het seizoen 58.40 over de 400m horden. Hiermee bleef ze slechts 30/100 boven de limiet voor deelname aan de Europese kampioenschappen voor beloften in het Poolse Bydgoszcz en verbeterde ze het clubrecord van Rosine Wallez. Op de 5.000m was er brons voor Sofie Verstichelen in een tijd van 20.07.05. In totaal kwamen 28 ASVO-atleten in actie, waaronder Wim Huwel die een nieuw clubrecord M50+ liet noteren op de 400m (55.59).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 29-30 april 2017 Beker van Vlaanderen jeugd
WERVIK/ZWEVEGEM - De Beker van Vlaanderen, dat is de sterkst mogelijke ploeg samenstellen en daarna strijden voor elk punt. Onze meisjes bewezen dat afgelopen zaterdag nogmaals en plaatsten zich voor het 4de jaar op rij voor de finale van de Beker van Vlaanderen. Het verschil met AV Roeselare (3de in het klassement)? Een half puntje!
Onze jongensploeg volgde het goede voorbeeld van de meisjes en plaatste zich zondag zelfs als reekswinnaar voor die finale. Voor het eerst kunnen we dus zowel met onze meisjes als onze jongens deelnemen aan de finale die doorgaat op zaterdag 16 september in Merksem. Slechts 5 clubs plaatsten zich met beide ploegen voor die finale (ASVO-KAAG-ACW-DAC-ACHL).
Uitslag meisjes - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag jongens - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 22-23 april 2017 Provinciale kampioenschappen
GENTBRUGGE/LEBBEKE - Gespreid over de 2 dagen was ASVO bij de 5 best vertegenwoordigde clubs. Met 17 medailles (7x , 3x en 7x ) plus nog eens 30 top 8-plaatsen deden we beter dan de voorbije jaren. Onze kadetten zorgden zelfs voor 10 van de 17 medailles, waaronder 6 provinciale titels: Anaïs Van Snick (100m), Marie Bilo (800m), Ilana Hanssens en Pepijn Neuville (300mH), Sten Geenens (hoog) en Arnaud De Cremer (kogel). Ook de 1.500m van seniore Hanne Reynaert die in haar eentje tegen de stevige wind in naar een scherpe 4.38 liep, was best indrukwekkend.
Uitslag dag 1 - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag dag 2 - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 8 april 2017 Werpersmeeting Eeklo
EEKLO - De atleten van onze werpersgroep startten hun zomerseizoen op zaterdag 8 april in de werpersmeeting van AC Meetjesland en het eerste outdoorclubrecord van 2017 kon al meteen genoteerd worden. Arnaud De Cremer stootte de 4kg zware kadettenkogel 1 cm verder (13m52) dan Manu Raepsaet 27 jaar geleden.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 25 maart 2017 Lenteloop Sportdienst Oudenaarde
OUDENAARDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 19 maart 2017 Belgisch kampioenschap veldlopen masters
LOKEREN -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 12 maart 2017 Belgisch kampioenschap veldlopen
WACHTEBEKE - In Wachtebeke heeft Stijn Thienpondt op overtuigende wijze de Belgische titel gepakt bij de eerstejaars scholieren. Stijn werd eerder al provinciaal kampioen en 3de op het Vlaams kampioenschap en kan zo een prima winterseizoen afsluiten met een eerste Belgische titel. Bij de kadetten meisjes werd Marie Bilo tweede en Laure Bilo vierde. Tweedejaars Ilana Hanssens behaalde ook een plaats in de top 10 en werd 9de.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 11 maart 2017 Belgisch kampioenschap masters
GENT -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 


wo. 1 maart 2017 Sportkampen 2017
Zoals elk jaar biedt onze club ook dit jaar een paas- en een zomersportkamp aan voor kinderen tussen 6 en 13 jaar om kennis te kunnen maken met alle takken van atletiek en ervaren rotten kunnen hun technieken wat bijschaven. Deze kampen staan open voor zowel KASVO-atleetjes als voor niet-aangesloten kinderen.
Voor het paassportkamp zijn nog enkele plaatsen vrij en ook voor het zomersportkamp lopen de inschrijvingen al vlot binnen. Wacht dus niet te lang om in te schrijven!

Paassportkamp: VOLZET! Inschrijven niet meer mogelijk!

Zomersportkamp: van maandag 31/07 tot vrijdag 4/08 Inschrijvingsformulier

 

zo. 5 maart 2017 Belgisch kampioenschap kadet-scholier
GENT - We begonnen heel vroeg aan de competities maar de atleten waren duidelijk wakker. Arnaud behaalde zilver in het kogelstoten met een worp van 14m60 (voor de zesde keer een CR). Ook een zilveren medaille en een evenaring van het CR was er voor Sten die 1m80 hoog sprong. En ook Pepijn liep een clubrecord: 9.59 op de 60mH. De dames startten goed op de 60m. Anaïs liep 8.13 en wist zich zo te plaatsen voor de finale 's namiddags. Pechvogel van dienst was Kaat die met 5 duizendsten de finale misliep. Zij liep 8.18. Maar zeker en vast ook een zeer mooie prestatie. Febe VDW wist een finaleplaats te behalen in het kogelstoten, ze werd 8ste met een worp van 10m16.

Ook na de middag werd nog een zilveren medaille behaald, ditmaal voor Ilana op de 800m in een tijd van 2.22.52. Amber en Amber kwamen uit in de rechtstreekse finales van de 400m. Amber V deed ruim 3 seconden beter dan haar inschrijvingstijd en werd 6de in 63.47. Amber B liep ook haar SB met een tijd van 61.90. Anaïs werd mooi 5de in de finale van de 60m in een tijd van 8.13. Op de 200m kwam ze nog een plaats dichter bij het podium, 4de in 26.30. Kaat liep ook een sterke 27.09 op haar 200m. Jonas kwam in actie in het HSS maar kende een mindere dag, het bleef bij 11m38. Elard wierp de kogel dan weer 11m76 ver. Tot slot liep Pepijn nog een PR op de 200m, hij liep de baanronde in 25.34.
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 4 maart 2017 Belgisch kampioenschap junioren-beloften
GENT - Op het BK junioren en beloften waren er 8 atleten die in actie kwamen. Twee hiervan keerden terug met eremetaal. Goud was er voor Margo op de 400m in 54.63, ze kan terugkijken op een zeer geslaagd indoorseizoen. Brons was er voor de wat onfortuinlijke Stef die op 100m van de aankomst net niet in de coulissen werd geduwd. De struikelpartij koste hem ei zo na zijn medaille, hij hield 0"01 over voor het brons. Jasper sloot zijn indoorseizoen af met mooie prestaties 7.32 op 60m en 23.05 op 200m. Lies liep haar 60m in 8.29 en sprong 4m80 ver. Yelena liep 8.78 op de 60m en sprong 4m90 ver. Soetkin liep de 400m in 67.50 en Nathalie liep in dezelfde reeks naar een PR van 68.09. Op de 1.500m eindigde Fien als 8ste in 5.10.60.
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 25 februari 2017 Indoormeeting Eendracht Aalst
GENT - Tijdens de laaste indoormeeting in de Topsporthal te Gent verpulverde Wim Huwel het clubrecord 300m bij de masters M50. De nieuwe recordtijd bedraagt 39.23 tegenover 43.18 voordien. Deze tijd is tevens de 2de prestatie allertijden bij de M50 in België.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 19 februari 2017 Veldloop Berlare
BERLARE - De veldloop van Berlare mocht 36 KASVO-atleten verwelkomen. Zes hiervan haalden het podium. Nanou Van Gasse (2de ben) - Danté Loman (2de ben) - Marie en Laure Bilo (1ste en 2de kad) - Bronty Depoppe (3de sch) - Fien Schelfhout (2de jun).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 19 februari 2017 7 clubrecords op indoormeeting KAAG
GENT - We kregen gisteren opnieuw sterke prestaties te zien! Kaat Demetter won de 60m bij de kadetten. Ze verbeterde haar record van vorig jaar (8.62) via 8.35 en 8.19 tot 8.08. Anaïs Van Snick liep 8.28, Amber Vander Beken 8.47 en Kato De Schepper 8.67. Samen liepen ze naar de overwinning op de 4x200m in een sterke 1.47.65 na een knappe race. Hiermee deden ze meer dan 4" beter dan het vorige clubrecord.
Bij de kadetten jongens liep Pepijn Neuville voor het eerst onder de 8" (7.94). Sten Geenens liep naar 8.31. Samen met Clovis Van Snick en Gauthier D'Hont liepen ze 1.45.49 op hun 4x200m, een nieuw clubrecord!
Bij de scholieren kwam alleen Jonas Vandriessche aan de start van de 60m. Met 7.75 scherpte hij zijn record opnieuw aan. Op de 4x200m liep hij samen met Dries Van Schuylenbergh, Lode Lucas en Elard Lefebvre naar, wat had u gedacht, een nieuw clubrecord. Met 1.39.55 liepen net geen 10" sneller dan het vorige record! Prachtige prestaties en een knappe vechtlust bij iedereen!
Ook bij de jeugd waren er clubrecords voor de benjamins meisjes en miniemen jongens op de 4x200m en voor Robbe Van Overmeiren (ben) en Jelle Vandriessche (min) op de 60m.
-- Ben --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 18 februari 2017 Belgisch kampioenschap alle categorieën
GENT - Op het BK AC vielen de Oudenaardse atleten op met schitterende prestaties. Margo Van Puyvelde kwam als topfavoriete aan de start van de 400m. Ze wist uitstekend met deze druk om te gaan en werd Belgisch kampioene in alweer een nieuwe besttijd van 53.73. Met deze tijd klimt ze op naar de 3de plaats op de allertijden ranglijst. Hanne Van Hessche wist een 3de plaats te behalen in het hoogspringen met een sprong over 1m83. Stef Botte moest aan de slag in de eerste reeks 400m bij de heren. Hij dook indoor voor de eerste maal onder de 50" met 49.94. Het leverde hem een 7de plaats op.

-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 12 februari 2017 Vlaams kampioenschap veldlopen
ROTSELAAR - Brons voor Stijn Thienpondt bij de scholieren jongens!
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 11 februari 2017 IFAM-indoor + BK 4x200m
GENT - Dit weekend vond de IFAM indoor plaats, samen met het Belgisch kampioenschap 4x200m. Op deze aflossing werd er door beide teams een mooie tijd gelopen. De mannen (Jasper, Emiel, Ben en Stef) deden 1.33.50 over deze 800m en werden 12de, onze jonge damesploeg (Lies, Kaat, Amber en Anaïs) liep 1.47.34 en werd 10de.
In het voorprogramma liep Nathalie Verstichel 68.72 op de 400m wat dicht bij haar outdoorrecord is. Op de 60m zagen we Jasper Van Hauwermeiren (7.37) en Bert Vanderbauwhede (7.77) in actie.
In het hoofdprogramma verbrak Margo Van Puyvelde het 37 jaar oude CR van Rosine Wallez op de 400m. Ze bracht het op 54.28, wat tevens de 5de beste indoortijd ooit gelopen is door een Belgische atlete. Hanne Van Hessche werd 3de in het hoogspringen met 1m80.
-- Ilse --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 8 februari 2017 SVS-kampioenschappen indoor
GENT - Voor de 4de keer dit winterseizoen kon Arnaud De Cremer het kogelrecord bij de kadetten aanscherpen. Bij een eerste worp (13m92) verbeterde hij reeds zij PR en CR. Maar bij de tweede was het raak en ging hij voor het eerst op wedstrijd over de kaap van de 14 meter. Hij liet ook de kadetten van een jaar ouder achter zich die uit alle windstreken van het land waren afgezakt naar Gent.
Verder waren er ook nog 2 stevige persoonlijke records voor Kaat Demetter op de 60m (8.19) en 200m (26.90) en winst voor Sten Geenens in het hoogspringen.
-- Katelijn --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 5 februari 2017 Provinciaal kampioenschap veldlopen
BEVEREN - In de jeugdcategorieën was er brons voor benjamin Danté Loman en zilver voor miniem Flore De Schepper. Marie Bilo behaalde goud bij de eerstejaars kadetten voor Laure Bilo die met zilver ging lopen. Kort daarna finishte Ilana Hanssens die zo het zilver bij de tweedejaars binnenhaalde. Stijn Thienpondt was de enige eerstejaars in een kopgroep van 5 en behaalde zo vlot de provinciale titel bij de scholieren. De podiumplaatsen bij de junioren dames lagen na enkele honderden meters al vast. Fien Schelfhout behaalde hier de bronzen medaille. In dezelfde wedstrijd werd Greet Verdonckt ook nog tweede bij de masters W40.
-- Tim --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

zo. 5 februari 2017 Belgisch kampioenschap meerkampen
GENT - Afgelopen weekend vond in de Gentse topsporthal het BK meerkamp indoor plaats en twee Oudenaardse atleten mochten deelnemen aan deze titelstrijd. Arnaud De Cremer opende zijn zeskamp bij de kadetten met een clubrecord in het verspringen (5m68) en ook in het kogelstoten verbeterde hij het clubrecord tot 13m81. Op de tweede dag liep hij naar een persoonlijk record op de horden (9.70) en met degelijke prestaties in het hoog en de 1.000m eindigde hij op een 8ste plaats met een puntentotaal van 3.095 punten, wat hem een derde clubrecord opleverde.
Ambert Baert werkte tijdens de tweede dag haar vijfkamp bij de scholieren af. Ze opende ondanks de zenuwen met een persoonlijke record op de horden (10.07). Na wisselende prestaties op de andere nummers kon ze knop omdraaien en haar meerkamp op een knappe manier afsluiten met een sterk persoonlijk record op de 800m (2.28.62). Dit leverde haar als eerstejaars een 11de plaats op en ook een nieuw clubrecord met 2.971 punten.
-- Ben --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 29 januari 2017 Vlaams kampioenschap alle categorieën

Foto: Floris Van Coppenolle


Foto's: Sven Janssens

GENT - Dé ASVO-prestatie van de dag werd geleverd door Margo Van Puyvelde op de 400m. Ze verraste vriend en vijand door haar eerste Vlaamse titel ooit weg te kapen. Ze finishte in 54.66 waarmee ze bovendien de 8ste snelste indoortijd ooit neerzette en nog slechts 17/100 verwijderd is van het clubrecord van Rosine Wallez.

In dezelfde wedstrijd liep Lies Vanderbauwhede na een voorzichtige start na 62.40 (21ste) over de finish. Bij de mannen werd Joachim Gheerolfs in laatste instantie aan het deelnemersveld toegevoegd. Hij greep deze kans door zijn indoorrecord aan te scherpen tot 52.81 (19de). Andere ASVO-lopers op dit Vlaams kampioenschap waren Fien Schelfhout en Jasper Van Hauwermeiren. Fien werd 8ste op de 1500m in 5.06.16, goed voor een nieuw clubrecord bij de junioren en Jasper werd 19de op de 60m in 7.39. Hanne Van Hessche viel jammer genoeg net naast het podium van het hoogspringen met een sprong over 1m77.
-- Audrey --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 27 januari 2017 Sportreferendum
OUDENAARDE/RONSE - Afgelopen vrijdag viel KASVO opnieuw in de prijzen op het sportreferendum van de stad Oudenaarde. Net als vorig jaar wonnen we zowel de trofee voor sportclub als voor jongerensportclub. Bovendien werd Bronty Depoppe ook verkozen als beste sportjongere van het afgelopen jaar.
Ook zaterdag vielen we in de prijzen op het Sportgala in Ronse. Daar werd Sirine Chamtouri verkozen als sportvrouw van het jaar.

 

zo. 22 januari 2017 Vlaams kampioenschap kadetten-scholieren
GENT - Op het PK waren het vooral onze kadetten en scholieren die aan de start kwamen en met 6 podiumplaatsen ook voor het grootste deel van de medailles zorgden. En die goede prestaties werden op het Vlaams kampioenschap alvast bevestigd met 2 Vlaamse titels, een bronzen medaille en 6 bijkomende top 8-plaatsen.

De dag begon om half tien met het hoogspringen kadetten jongens met Sten Geenens en Arnaud De Cremer en het polsstokspringen kadetten meisjes met Kato De Schepper. Sten en Arnaud deden het fantastisch in een superspannende hoogspringcompetitie. Sten haalde de titel binnen met 1m76 en Arnaud werd 4de met 1m72. Aan de andere kant van de piste klaarde Kato ondertussen een hoogte van 2m50 en werd hiermee mooi 5de. Tussen het hoogspringen door trok Arnaud ook af en toe zijn kogelstootschoenen aan. Ook deze competitie werd een thriller van formaat, want hij behaalde na de provinciale titel ook de Vlaamse titel met 13m61, slechts 4cm beter dan zijn beste concurrent. De dag kon dus niet beter starten voor onze rood-zwarte atleten. Pepijn Neuville startte kort nadien in de 60m horden voor kadetten jongens. Hij sprintte met 9.73 naar een finaleplaats. Even na de middag bevestigde hij zijn goede vorm door in de finale nog 2 honderdsten sneller te lopen (9.71, 8ste). Bij de 60m reeksen kwamen 2 Oudenaardse sprinters in actie. Amber Vander Beken evenaarde haar seizoensbeste tijd (8.48, 24ste) en Jonas Vandriessche deed enkele honderdsten beter dan enkele weken geleden (7.87, 32ste). Kogelstootster Febe Vandewalle werd 6de met een worp van 10m00.
Na de middag was het tijd voor de dubbele baanronde. Bij de kadetten liep Kaat Demetter een sterke wedstrijd en ze behaalde met 64.61 een mooie 5de plaats. Amber Baert had jammer genoeg een mindere dag; ze finishte na 62.92. Even later mochten de halve fondlopers van start. Ilana Hanssens zorgde voor de derde medaille van de dag. Ze greep brons op de 800m kadetten in een tijd van 2.19.78. Haar trainingsmakker Joren Van Dorpe werd 11de bij de scholieren in 2.10.69. De dag werd afgesloten door Anaïs Van Snick, Amber Vander Beken en Pepijn Neuville op de 200m. Anaïs dook opnieuw onder de 27" (26.89) en behaalde hierdoor een 6de plaats. Amber finishte in dezelfde wedstrijd een dikke seconde later (28.19) en werd 22ste. Pepijn sloot de dag af door een laatste keer te knallen. Hij sprintte naar een 11de plaats in 25.55. Proficiat aan allen voor de vele mooie prestaties!
-- Audrey --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 15 januari 2017 Indoormeetings weekend 14-15 januari
GENT - Een week nadat ze haar 800m-record verpulverde, kon Margo Van Puyvelde ook haar eigen clubrecord op de 300m indoor flink verbeteren. Margo won haar reeks in 39.34 en bleef daarmee ruim onder de tijd van 40.11 die ze vorig jaar neerzette.
Ook in de jeugdcategorieën sneuvelden 5 clubrecords.
Uitslag 14/01 - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag 15/01 - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 15 januari 2017 Grote Prijs Stad Ieper Veldlopen
IEPER - Voor het eerst deze winter kregen we echte crossomstandigheden: lichte regen, koud, modder en een prachtige selectieve omloop in de nabijheid van de Menenpoort. Iets wat onze crossers best konden smaken, want 12 van de 16 KASVO-atleten eindigden in de top 10 van hun wedstrijd. Bij de kadetten eindigde Marie Bilo op een 2de plaats, van kortbij gevolgd door haar zus Laure (4de) en Ilana Hanssens (6de). Scholieren Simcke Vandriessche (8ste), Claire Bilo (10de) en Julien Vanheuverbeke (9de) deden elk een plaatsje beter dan vorige week in Maldegem. Stijn Thienpondt won zijn 2de veldloop dit seizoen. Heel wat ASVO-atletes in de wedstrijd voor JSM dames waarin Fien Schelfhout (2de jun) een kleine minuut sneller was dan Evelien De Smet (4de sen). De overige senioren volgden op plaats 7 (Maloe Decorte), 10 (Ine Laridon), 13 (Kim De Vos) en 14 (Sarah De Groote). Master Greet Verdonckt eindigde halfweg het pak ASVO-dames en werd hiermee 9de master. Bij de heren eindigde Pieter Demetter als 38ste master en liep Mathias De Groote naar plaats 20 bij de senioren.
-- Tim --
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 8 januari 2017 Provinciaal kampioenschap indoor
GENT - 9 medailles: 3x goud, 1x zilver en 5x brons.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 8 januari 2017 Grote Prijs Atletiekclub Meetjesland
MALDEGEM - Op de eerste veldloop van het nieuwe jaar konden 7 KASVO-atleten het podium beklimmen.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 


Nieuwsarchief
2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008