KASV Oudenaarde
U bevindt zich hier: Home | Nieuwsarchief 2016  
Nieuwsarchief 2016
ma. 26 december 2016 Kerstveldloop Ertvelde
ERTVELDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

ma. 26 december 2016 Indoormeeting RCG
GENT -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 10 december 2016 Clubrecords
GENT - Voor de allereerste keer werd een 300m indoor op het programma gezet voor miniemen. Meteen ook een nieuw loopnummer waarbij we voor indoor een clubrecord mogen noteren. Bij de meisjes komt dit op naam van Flore De Stercke (49.39) en bij de jongens op naam van Hervé De Cremer (44.56).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 4 december 2016 Memorial Valentien De Smet
OUDENAARDE - Onze jaarlijkse veldloop zit er weer op. Dankzij de inzet van velen werd het terug een groot succes. De trainers en trainsters hebben hun atleten goed gemotiveerd om massaal deel te nemen. Hartelijk dank hiervoor! Ook wens ik iedereen die op één of de andere manier zijn/haar steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van onze veldloop te bedanken voor hun inzet. Zonder hen kan de veldloop niet doorgaan. Een hartelijke dank ook voor diegenen die speciaal hebben deelgenomen voor ons Valentien, voor moeke Martine een grote steun. Wij zien jullie graag terug voor de volgende editie die zal doorgaan op zondag 3 december 2017.

Groeten,
Filip De Smet.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's I - Foto's II

 

zo. 20 november 2016 Grote Prijs Provincie Oost-Vlaanderen
DEINZE - De hevige stormwind hield vooral een pak jeugdatleten thuis en hierdoor waren we met 'slechts' 56 atleten in Deinze aanwezig. Ondanks de regen van de afgelopen week kregen de atleten een uiterst droge en goed beloopbare omloop in de Brielmeersen. Podiumplaatsen waren er voor Hervé De Cremer (2e MIN) en Fien Schelfhout (2e JUN).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

zo. 6 november 2016 90ste Schaal De Booser
ZWIJNAARDE - De eerste individuele veldloop van het seizoen lokte 78 KASVO-atleten naar het Don Bosco-college in Zwijnaarde. Hiermee waren we de derde grootste club. Volgende clubverplaatsing is de veldloop in Deinze op zondag 20 november.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 23 oktober 2016 Podiumplaatsen op CrossCup Relays Gent

GENT - De CrossCup Relays vormen al enkele jaren de opener van het nieuwe veldloopseizoen. Ook ASVO was opnieuw aanwezig met 7 ploegen. De kadetten meisjes konden het winterseizoen 2016-2017 alvast inzetten met een knappe podiumplaats. De zusjes Marie en Laure Bilo moesten samen met Ilana Hanssens slechts 4 seconden toegeven op het winnende trio van Vlierzele.
Bij de senioren dames doen we al enkele jaren mee voor het podium. Fien Schelfhout zette het team alvast goed op weg na de eerste 1.000m. Hanne Reyaert kon vervolgens enkele plaatsen goedmaken en Veerle Van linden zorgde er in een spannende eindsprint voor dat het brons naar Oudenaarde ging. Luik en Herentals volgden op amper 2". Het tweede damesteam met Kim De Vos, Sofie Verstichelen en Evelien De Smet behaalde 4' later een 61ste plaats op 72 deelnemers.
Ook bij de senioren heren 2 ploegen. De ploeg met Jonas Vanderbeken, Joachim Gheerolfs en Ruben Vercouter eindigde op plaats 82, team 2 met Laurens Van den Bulcke, Joris Cantaert en Mathias De Groote liep 10 plaatsen verder over de finishlijn.
Na de kadetten meisjes zetten ook de scholieren meisjes een mooie prestatie neer. Claire Bilo, Bronty Depoppe en Simcke Vandriessche eindigden als 15de op 48 teams.
Tot slot de masters heren waar een verkouden Wim Huwel zijn teammaats niet in de steek wou laten en toch van start ging. Desondanks kon hij toch als 36ste het stokje doorgeven. Pieter Demetter hield stand met een 37ste plaats en Patrick De Lange kon tussen alle kleppers op de langste afstand de schade beperken en als 48ste finishen.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

za-zo. 24-25 sept. 2016 Veel medailles tijdens laatste septemberweekend
WERVIK/DEINZE/MOL - Tijdens het PK meerkamp verbeterde Arnaud De Cremer het clubrecord achtkamp bij de kadetten jongens. Het nieuwe puntentotaal bedraagt 3.981 punten.
Uitslag Wervik - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag Deinze - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag Mol - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 18 september 2016 Belgisch kampioenschap aflossing
MOESKROEN - De 4x100m-ploeg bij de kadetten meisjes met Amber Baert, Kaat Demetter, Ilana Hanssens en Anaïs Van Snick plaatse zich in de reeksen bij de top 8 van de 21 deelnemende ploegen. Omdat de finale net na de 4x800m gelopen werd, liep Leen Vanderbauwhede de finale in plaats van Ilana. In die finale werd een 8ste plaats behaald.
Na hun knappe prestatie op het PK startte onze 4x800m-ploeg als grote favoriet op het BK. Een jonge ploeg (2 kadetten, 1 scholiere en 1 eerstejaarsseniore) die er al een geweldig seizoen had opzitten (een 4-tal samengesteld uit een provinciaal, een Vlaamse en 2 Belgische kampioenes) kon hier nog een bijkomende titel aan hun palmares toevoegen. Fien Schelfhout, Ilana Hanssens, Bronty Depoppe en Hanne Reynaert finishten met een voorsprong van 9 seconden op de nummers 2 en 3.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 17 september 2016 Belgisch kampioenschap hamer/gewichtwerpen
EEKLO - Rachel Hanssens behaalde 2x goud, Erwin Vandekerckhove behaalde zilver en brons en Steven Lucas werd 4de en 5de.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 11 september 2016 Belgisch kampioenschap junioren-beloftenFoto's: José Botte
NIJVEL - Acht junioren-beloften namen deel aan dit kampioenschap en dat leverde vier medailles op: een Belgische titel voor Margo Van Puyvelde en Hanne Reynaert (400m en 800m beloften) en brons voor Stef Botte en Nienke De Waele (400m en hoog junioren). Ook Sirine Chamtouri kwam als eerste over de streep in de 5.000m bij de junioren, maar heeft nog steeds de Tunesische nationaliteit waardoor ze niet in aanmerking kwam voor het podium. Verder nog een uitstekende finaleplaats voor Nienke op de 100m horden junioren. Net zoals Yelena Vandermeulen in het speerwerpen behaalde ze vijfde plaats. Yelena werd ook nog achtste op de horden bij de beloften. Tijdens een druilerige voormiddag werd Jasper Van Hauwermeiren 15de op de 100m. Op de 800m kon Daan Lefebvre gedurende 550m de groep volgen, maar de laatste 200m kon hij het gebrek aan wedstrijdritme niet wegsteken en eindigde op een 11de plaats. De regen en de vertraging die intussen al was opgelopen tot 45' deden er evenmin goed aan.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 10 september 2016 Finale Beker van Vlaanderen pupillen-miniemen
SINT-NIKLAAS - Pupillen en miniemen meisjes behalen 5de plaats in finale van de Beker van Vlaanderen en eindigen zo als eerste Oost-Vlaamse club.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 7 september 2016 Kermismeeting met jeugd en uurloop
OUDENAARDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 4 september 2016 Belgisch kampioenschap kadetten-scholieren

Foto: Jochen Gayse


Foto: Muriel Dewilde


Foto: Muriel Dewilde
HERENTALS -

DAG 2 - De tweede dag van het BK leverde nog eens 2 medailles op. Ilana Hanssens werd 2de in een spannende 400m-finale en in het hoogspringen verbeterde Sten Geenens zich nogmaals met 6cm wat hem brons bij de kadetten opleverde. In diezelfde wedstrijd werd Arnaud De Cremer 11de met een sprong over 1m65. Fien Schelfhout werd dan weer 4de op de 2.000m steeple. Na een sterke eindsprint eindigde ze op 12/100 van de 3de plaats. Het leverde haar wel een nieuw clubrecord op (7.29.44). In een drie uur durende polsstokcompetitie met 17 kadetten meisjes werd Femi De Vleeschauwer 7de met 2m90. Jonas Vandriessche werd 10de in het hoogspringen (1m75) en 13de in het hinkstapspringen (11m82).

DAG 1 - Op de eerste dag van het BK kadetten-scholieren kwamen vier KASVO-atleten aan de start. Pepijn Neuville was het eerst aan de beurt op de 300m horden bij de kadetten. Hij finishte op een moie 15de plaats op 28 deelnemers in 45.26. Op de 400m plaatste Ilana Hanssens, 2 weken terug nog Vlaams kampioene, zich met een tweede tijd voor de finale van morgen (60.44). Amber Baert eindigde op plaats 12 in 63.30. Net na de middag kwam de laatste ASVO-atlete van vandaag in actie. Bronty Depoppe verbeterde zich op de 1.500m met 8 seconden tot 4.43.90, verbeterde hiermee het clubrecord en werd Belgisch kampioene bij de kadetten!
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 28 augustus 2016 Provinciaal kampioenschap aflossing

Foto: Gerben Hanssens
AALST - De ASVO-damesploeg liep met 9.09.31 alle andere ploegen in de 4x800m op ruime afstand en verpulverde zo het 47-jaar oude clubrecord dat op 9.33.4 stond. In geen enkele andere provincie werd sneller gelopen. Onze ploeg ging van start met 2 kadetten (Bronty Depoppe en Ilana Hanssens), gevolgd door 400m- loopster Margo Van Puyvelde en tot slot Hanne Reynaert, die zaterdag in Mol nog haar PR op de 800m aanscherpte tot 2.12.94. Nog een kanshebber op een medaille was de 4x100m ploeg bij de kadetten meisjes, maar die haalden de finish niet. Bij de overige 14 jeugdploegjes werd nog 3x brons behaald.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

do. 24 augustus 2016 Sprintmeeting Oordegem
OORDEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 24 augustus 2016 Provinciaal kampioenschap 10.000m
ERTVELDE - In tropische omstandigheden werd het PK 10.000m betwist. Net als vorig jaar werd Sirine Chamtouri provinciaal kampioene bij de junioren in een nieuw clubrecord. Zilver was er voor Ruben Vercouter (jun) en Greet Verdonckt (W40).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

ma. 22 augustus 2016 Overzicht weekend 20-21 augustus
BERTRIX - Mooie achtste plaats op het BK meerkampen voor kadette Amber Baert.
Uitslag KASVO-atleten

 

ma. 15 augustus 2016 Vlaams kampioenschap kadetten-scholieren
KESSEL-LO - Ilana Hanssens stond als eerstejaars met de snelste tijd op de startlijst van de 400m en loste de medailleverwachtingen in. Het werd goud in een tijd van 60.24. Een andere eerstejaars, Sten Geenens, ging vlot in de eerste poging over alle hoogtes tot 1m73, een evenaring van zijn PR.
  
Foto: Tomas Sisk                         Foto: archief
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 9 augustus 2016 Vakantiemeeting
OORDEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

di. 2 augustus 2016 Vakantiemeeting + PK Steeple
OUDENAARDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 30-31 juli 2016 Vlaams Kampioenschap meerkampen
DILBEEK -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 15 juli 2016 Rosine Wallezmeeting
OUDENAARDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

ma. 11 juli 2016 Gouden 3.000m
ERTVELDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 9 juli 2016 Flanders Cup
KORTRIJK -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 3 juli 2016 Vlaams kampioenschap hamerslingeren
GENTBRUGGE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 3 juli 2016 Flanders Cup
LOKEREN -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 2 juli 2016 Provinciaal kampioenschap jeugd
AALST -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 26 juni 2016 Provinciaal kampioenschap vijfkamp
ZELE - Bij de kadetten meisjes werd Amber Baert vierde. Arnaud De Cremer pakte het zilver bij de jongens, Pepijn Neuville werd 10de. Scholiere Milena Vandermeulen behaalde brons bij de scholieren, Yelena Vandermeulen werd provinciaal kampioene bij de senioren dames.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 25-26 juni 2016 Belgisch kampioenschap AC
BRUSSEL/NIJVEL - Hanne Van Hessche behaalde de Belgische hoogspringtitel met een sprong over 1m85, Nienke De Waele werd 11de (1m60). Margo Van Puyvelde werd 4de in de finale van de 400m (55.23/55.03), Stef Botte werd 23ste in de reeksen in een nieuw PR (50.41). In Nijvel werd Vie Lucas 6de in het hamerslingeren (44m72).
Uitslag Uitslag KASVO-atleten

 

za. 25 juni 2016 Open Interregio Jeugdcup Oudenaarde
OUDENAARDE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 18-19 juni 2016 Werpers behalen tien medailles


EEKLO/SINT-NIKLAAS - Op de provinciale kampioen-schappen hamerslingeren werden 5 provinciale titels behaald: Lode Lucas (scholieren/clubrecord), Vie Lucas (junioren), Steven Lucas (masters M45), Erwin Vanderkerckhove (masters M60/clubrecord) en Rachel Hanssens (master W85). Deze drie masters behaalden ook de titel in het gewichtwerpen. Op zondag werd Rachel Hanssens Belgisch kampioene werpvijfkamp, Erwin Vanderkerckhove pakte brons in de categorie M60.
Uitslag Eeklo - Uitslag KASVO-atleten - Foto's
Uitslag Sint-Niklaas - Uitslag KASVO-atleten

 

za-zo. 11-12 juni 2016 Belgisch kampioenschap masters
DEINZE -
Uitslag dag 1 - Uitslag dag 2 - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 5 juni 2016 Beker van Vlaanderen masters
OUDENAARDE - Voor het eerst traden de dames- en herenploegen aan in één gezamenlijke competitie. Hierdoor kwamen dit jaar maar liefst 19 ploegen aan de start van de wedstrijd in tweede landelijke. Twee ploegen promoveren naar eerste landelijke (kampioen RAM en ATLA), twee ploegen degraderen (ACP en OEH). De andere 15 ploegen komen volgend jaar - samen met de 3 dalers uit eerste landelijke en de 6 stijgers uit derde landelijke - uit in 2 reeksen van 12 ploegen. Onze masters behaalden een mooie 5de plaats.
Uitslag en klassement - Uitslag KASVO-atleten - Foto's 1 - Foto's 2 - Filmpje

 

za. 4 juni 2016 Flanders Cup - Putbosmeeting.
OORDEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 28 mei 2016 Flanders Cup - IFAM Outdoor
OORDEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 27 mei 2016 Avondmeeting Zwevegem
ZWEVEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 21 mei 2016 Kampioenschap van Vlaanderen AC
OORDEGEM - Een beperkt aantal ASVO-atleten nam deel aan de Vlaamse kampioenschappen in Oordegem. Hanne Van Hessche behaalde zilver in het hoogspringen en Vie Lucas verbeterde haar clubrecord in het hamerslingeren tot 45m86 (6de). Sirine Chamtouri werd eveneens 6de op de 5.000m en op de 1.500m behaalde Jean-Baptist Vandeneede een 14de plaats.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 15 mei 2016 Beker van Vlaanderen AC heren
KAPELLEN - De mannenploeg behaalde een 11de plaats, maar door het forfait van AC Houtland en de degradatie van 2 Waalse clubs in de hoogste afdeling kunnen we volgend seizoen toch opnieuw in Landelijke 1 aantreden.
Uitslag en klassement - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 14 mei 2016 Beker van Vlaanderen AC dames
MERKSEM - Vijfde plaats voor de damesploeg die zo probleemloos het behoud in Ere-afdeling kunnen verzekeren. Yelena Vandermeulen verbeterde het clubrecord in het speerwerpen tot 35m20.
Uitslag - Klassement - Uitslag KASVO-atleten - Filmpje

 

zo. 8 mei 2016 Beker van Vlaanderen kad-sch jongens
KORTRIJK - Vandaag ook een mooie 4de plaats bij de jongens met vooral zeer sterke kampnummers. Een mooie prestatie gezien de 3 proeven met een nulscore.
Uitslag en klassement - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 7 mei 2016 Beker van Vlaanderen kad-sch meisjes
NIEUWPOORT - Knappe 3de plaats voor kadetten-scholieren meisjes in Nieuwpoort.
Uitslag - Aflossingen - Klassement - Uitslag KASVO-atleten
Foto's - Filmpje

 

za.-zo. 23-24 april 2016 Provinciale kampioenschappen
GENT/SINT-NIKLAAS - Gespreid over de 2 dagen werden 15 medailles behaald, waaronder 3x goud. Provinciale titels waren er voor Jonas Vandriessche (hoog), Sirine Chamtouri (3.000m) en Klaas Huwel (100m).
Uitslag dag 1 - Uitslag KASVO-atleten
Uitslag dag 2 - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 22 april 2016 Polsstoktrainingen te Oudenaarde
 • op donderdag om 18u: polsstok-initiatie voor miniemen en ouder. Iedereen welkom (om de zaken vlot te laten verlopen geeft de trainer enkel instapmogelijkheid op de eerste drie trainingen). Eerste training dus op donderdag 28 april
 • Op dinsdag om 18u: polsstoktraining voor gevorderden (de trainer beslist wie van de donderdag-groep overgaat naar de dinsdag-groep)

 

za.-zo. 16-17 april 2016 Clubrecords
ERTVELDE/EEKLO - Het afgelopen weekend werden 4 clubrecords verbeterd en kwamen er nog eens 4 nieuwe op de tabellen.
Nieuwe clubrecords

 

zo. 17 april 2016 Beker van Vlaanderen pup-min jongens
WERVIK - Met hoofdzakelijk eerstejaars in de ploeg pupillen en miniemen gingen onze jongens naar de schiftingswedstrijd van de Beker van Vlaanderen. Met een mooie zesde plaats konden ze huiswaarts keren.
Uitslag en klassement - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 16 april 2016 Beker van Vlaanderen pup-min meisjes
ROESELARE - Voor het derde jaar op rij mogen onze ASVO-dames zich opmaken voor de BVV-finale en deze keer zelfs met reekswinst!
Uitslag - Klassement - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

za. 9 april 2016 Interregio Jeugdcup - wedstrijd 1
DEINZE -
Verslag jeugdsite

 

za. 19 maart 2016 Lenteloop sportdienst
OUDENAARDE -
Uitslag

 

zo. 13 maart 2016 Belgisch kampioenschap veldlopen
WACHTEBEKE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 12 maart 2016 Belgisch kampioenschap indoor masters
GENT -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 6 maart 2016 Joker+ CrossCup en BK masters
DOUR -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 28 februari 2016 Veldloop Lebbeke
LEBBEKE - Hanne Reynaert behaalde haar eerste veldloopoverwinning bij de senioren. Zij had na 5,2km wedstrijd twee seconden voorsprong op de tweede en 40 seconden op de derde.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 28 februari 2016 Belgisch kampioenschap indoor kad-sch
GENT - Net als op de Vlaamse kampioenschappen terug een sterke prestatie van al onze deelnemers met 8 top 8-plaatsen. Ilana Hanssens mocht op het podium voor een bronzen medaille na alweer - 3de keer dit seizoen - een verbetering van het clubrecord 800m.
Nog een kadettenprestatie die er letterlijk bovenuit stak was de 4de plaats voor Femi De Vleeschauwer in het polsstokspringen. Met 3m10 verbeterde ze niet alleen het clubrecord bij de kadetten, maar wordt ze eveneens recordhoudster alle categorieën.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 27 februari 2016 Belgisch kampioenschap indoor jun-bel
GENT - Zilver voor Margo Van Puyvelde (400m beloften) en brons voor Nienke De Waele (hoog junioren).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

do. 25 februari 2016 Sportreferenda - update
Gedurende de maand januari werden in Oudenaarde en de omringende gemeenten de sportfiguren van het voorbije jaar gehuldigd. Hierbij viel ASVO geregeld in de prijzen. Een overzicht:

OUDENAARDE
 • Sportman: Dieter Geenens
 • Sportvrouw: Veerle Van Linden
 • Sportclub: KASVO
 • Jongerensportclub: JongKASVO
RONSE
 • Sportjongere: Sirine Chamtouri
ZINGEM
 • Sportbelofte: Jonas Vandriessche
 • Sportvrouw: Monique Bauters
MAARKEDAL
 • Sportfiguur: Dieter Geenens - Filmpje

 

zo. 21 februari 2016 Veldloop Ardooie
ARDOOIE - Heel wat podiumplaatsen en andere dichte ereplaatsen op een parcours waar de wind vrij spel had. Bij de kadetten meisjes won Bronty Depoppe de wedstrijd. Ilana Hanssens werd 3de, Simcke Vandriessche 12de. Bij de scholieren meisjes was de overwinning voor Fien Schelfhout. Ilke Verhellen werd 4de, Fien Decabooter 7de. Scholier Julien Vanheuverbeke werd eveneens 7de. Junior Dieter Robbens werd knap 4de en seniore Hanne Reynaert liep de hele wedstrijd eenzaam op de 2de plaats. Op de korte cross werd Daan Lefebvre 5de en bleef zo net Jonas Vanderbeken voor.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 20 februari 2016 Belgisch kampioenschap indoor AC
GENT - Hanne Van Hessche behaalde de Belgische titel met een sprong over 1m77. Daarna probeerde ze het nog 3x op 1m90, de limiethoogte voor het EK in Amsterdam. Margo Van Puyvelde werd 5de op de 400m in een nieuw indoor PR van 56.15.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 14 februari 2016 Vlaams kampioenschap veldlopen
ROTSELAAR - Stijn Thienpondt behaalde in Rotselaar de Vlaamse titel bij de tweedejaars kadetten. Sirine Chamtouri werd 8ste bij de junioren dames en Ossama Msili 9de bij de junioren heren.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 13 februari 2016 Belgisch kampioenschap 4x200m
GENT - Op het BK 4x200m werd onze herenploeg (Stef-Emiel-Jasper-Christophe) 11de in een tijd van 1.33.38. Bij de dames kwamen dit jaar alle sterke ploegen in hun sterkste opstelling aan de start. Vorig jaar behaalden we verrassend zilver, dit jaar met een snellere tijd, een 12de plaats. Lindsy, Margo, Lies en Anaïs verbeterden wel het clubrecord tot 1.45.01. Wie ook heel sterk presteerde was Hanne Van Hessche die in haar tweede wedstrijd al terug over 1m87 ging.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

zo. 7 februari 2016 Provinciaal kampioenschap veldlopen
BERLARE -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Foto's

 

vr. 5 februari 2016 Belgisch kampioenschap studenten
GENT -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

wo. 3 februari 2016 SVS kampioenschappen
GENT - Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu heeft Jonas Vandriessche ook op een officiële wedstrijd een hoogte van 1m90 overschreden. Hiermee verbetert hij het clubrecord bij de scholieren met 1 cm. Bij de junioren kon Gilles Goubau het clubrecord evenaren met een gelukte poging op 1m70. Verder waren er op deze SVS-kampioenschappen nog zilveren medailles voor Vie Lucas (kogel 3kg - 13m08) en Stef Botte (60m en 200m - 7.17 en 22.79)
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 31 januari 2016 Kampioenschap van Vlaanderen AC
GENT - Na een lange inactiviteit wegens gescheurde ligamenten, maakt Hanne Van Hessche met 1m81 en een zilveren medaille een geslaagde comeback in het hoogspringen. Scholiere Fien Schelfhout verbeterde het clubrecord 1.500m AC en werd hiermee 5de (4.56.73). Stef Botte werd eveneens 5de met 50.51 op de 400m. Een tweede clubrecord kwam van Ossama Msili, ook op de 1.500m. Het juniorenrecord bedraagt voortaan 4.19.24 (7de). Nienke De Waele werd 7de in het hoogspringen (1m60), Emiel Van Vlaenderen 17de op de 400m (53.32), Lindsy Cozijns 22ste op de 200m (26.40) en Jasper Van Hauwermeiren 27ste op de 60m (7.36).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

zo. 31 januari 2016 Veldloop Lokeren
LOKEREN - Zestien atleten kozen ervoor om zich de week voor het PK nog eens te testen in de veldloop van Lokeren. Sirine Chamtouri behaalde haar 4de juniorenoverwinning van het seizoen.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

do-za. 5-7 mei 2016 Vrijwilligers Special Olympics
LA LOUVIERE - Vorig jaar schreven Mia Slabbaert en Bernard Demetter samen een verslag over de Special Olympics. Eén van de bedoelingen was om nieuwe mensen te enthousiasmeren om zich als vrijwillige medewerker voor één of meerdere dagen aan te bieden.
Special Olympics Belgium en al hun atleten heten jou van harte welkom op de Nationale Spelen 2016 te La Louvière tijdens het Hemelvaartweekend van 5 tot 7 mei 2016 (1u15 rijden vanaf de KASVO-kantine naar het Tivoli-stadion waar aan atletiek wordt gedaan).

Inschrijven als vrijwilliger kan vanaf heden via volgende website:
www.special-olympics.be/nl/jeux-nationaux-2016/
of via deze link:
http://registration.special-olympics.be
Hou alvast je identiteitskaart bij de hand gezien je rijksregisternummer gevraagd zal worden. Met eventuele vragen kan je terecht bij Mia Slabbaert.
Lees hier het artikel uit het clubblad van vorig jaar

 

zo. 24 januari 2016 Kampioenschap van Vlaanderen kad-sch
GENT - Dertien atleten konden zich plaatsen voor deelname aan deze Vlaamse kampioenschappen. Voor het eerst sinds 2012 keerden we zonder medailles terug van deze kampioenschappen, maar het aantal top 8-plaatsen was ongezien: 3x 4de, 3x 5de, 2x 6de en 2x 7de!
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

vr. 22 januari 2016 Sportreferendum stad Oudenaarde
Onze club kaapte maar liefst vier van de zes prijzen weg.
 • Sportman: Dieter Geenens
 • Sportvrouw: Veerle Van Linden
 • Sportclub: KASVO
 • Jongerensportclub: JongKASVO

 

zo. 17 januari 2016 Veldloop Ieper
IEPER -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 16 januari 2016 Indoormeeting VS
GENT - Clubrecord polsstokspringen voor Hervé De Cremer bij de miniemen jongens (2m12). Van de 4x200m bij de benjamins meisjes, benjamins jongens en pupillen meisjes zijn filmpjes toegevoegd.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten - Filmpjes 4x200m

 

zo. 10 januari 2016 45ste Dames- en Herenveldloop
ZOTTEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten
 
25ste Grote Prijs AC Meetjesland
MALDEGEM -
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 9 januari 2016 Provinciaal kampioenschap indoor
GENT - Het PK indoor voor kadetten-scholieren-junioren-senioren is het eerste in een lange rij kampioenschappen. Net als vorig jaar werden 3 atleten provinciaal kampioen: Fien Schelfhout was duidelijk de snelste scholiere op de 800m, Jonas Vandriessche won het hoogspringen en komt tot op 4cm van het clubrecord bij de scholieren en Vie Lucas won het kogelstoten bij de junioren. De verdere medailleoogst mocht er best zijn: 5x zilver (Ilana Hanssens - Femi De Vleeschauwer - Sten Geenens - Elisa De Lange - Nienke De Waele) en 6x brons (Anaïs Van Snick - Amber Baert - Febe Ketsman - Arnaud De Cremer - Stef Botte - Yelena Vandermeulen).
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 

za. 2 januari 2016 Indoormeeting STAX
GENT - Clubrecords 300m voor Margo Van Puyvelde (AC dames - 40.11) en Christophe De Vriese (M35 - 38.44). Bij de kadetten meisjes liep Anaïs Van Snick de snelste elektronisch gemeten tijd (42.99). Enkel de handgestopte 42.0 van Lindsy Cozijns blijft sneller.
Uitslag - Uitslag KASVO-atleten

 


Nieuwsarchief
2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008